Μάρας: «Ήθελα πάρα πολύ το μετάλλιο»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μάρας: «Ήθελα πάρα πολύ το μετάλλιο»

bet365

Ο Βλάσης Μάρας επέστρεψε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθληματος ενόργανης γυμναστικής, που ολοκληρώθηκε στο Μονπελιέ της Γαλλίας, τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην ίδια διοργάνωση.

«Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου και πίστευα ότι το πρόγραμμα θα ‘έβγαινε’ όπως πρέπει. Έκανα κάποια λαθάκια που μου στέρησαν κάτι ακόμα καλύτερο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το μετάλλιο.

Το ήθελα πολύ και μου ανεβάζει την ψυχολογία κατακόρυφα. Είναι μια επιτυχία που έρχεται μετά από μία περίοδο αδράνειας και μου δίνει μια μεγάλη ανάσα. Επιπλέον, ανεβάζει την συλλογή μου στα οκτώ ευρωπαϊκά μετάλλια. Αν δεν είμαι χαρούμενος μ’ ένα τέτοιο επίτευγμα, θα ήμουν πλεονέκτης!», δήλωσε ο 32χρονος πρωταθλητής, που είναι ο πολυνίκης στην ιστορία του θεσμού στο μονόζυγο.

Όσα μετάλλια και τελικούς είχε να επιδείξει ο Μάρας, δεν τα είχαν όλοι μαζί οι υπόλοιποι οκτώ φιναλίστ του Μονπελιέ, αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η δίψα για διάκριση ήταν σημαντικότερη από την εμπειρία:
«Η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά όταν όλοι οι αθλητές είναι εξίσου καλοί, παίζει ρόλο πόσο θέλει ο καθένας να αγωνιστεί και να ‘βγάλει’ το πρόγραμμά του. Αυτό είναι πιο δυνατό από την εμπειρία. Εγώ το ήθελα πάρα πολύ και φάνηκε».

Ο πρώτος στον οποίο αφιέρωσε τη νέα επιτυχία του ήταν ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, ο μοναδικός Έλληνας που έχει περισσότερα ευρωπαϊκά μετάλλια από τον ίδιο, αφού έφτασε αισίως τα δέκα (οκτώ με τον Μάρα και δύο με τον Πετρούνια)!
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Ράφτη, που με εμπιστεύεται τόσα χρόνια. Οκτώ μετάλλια στο μονόζυγο είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε μια τέτοια διοργάνωση. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας ανήκει στον προπονητή μου. Επίσης, ευχαριστώ τους ανθρώπους με στηρίζουν και το χορηγό μου, που με βοηθά καθοριστικά στην προσπάθειά μου», τόνισε ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο.

Επόμενος στόχος για το Βλάση Μάρα θα είναι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μπακού, όπου θα αγωνιστεί στο σύνθετο ατομικό μαζί με τους Λευτέρη Κοσμίδη και Λευτέρη Πετρούνια, κάνοντας πρόβα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Γλασκώβης:


«Η διοργάνωση του Μπακού θα είναι ένας αγώνας προετοιμασίας για μένα. Θέλω να πάω καλά στο σύνθετο ατομικό, που είναι κάτι που μου ταιριάζει. Θα προτιμούσα πάντως να εξασφαλίσω το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζοντας ένα μετάλλιο στο μονόζυγο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να πάρουμε όσο περισσότερες θέσεις μπορούμε στους Ολυμπιακούς.


Ενόψει Γλασκώβης θα προσθέσω άλλη μια άσκηση στο πρόγραμμά μου στο μονόζυγο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό, ανεβάζοντας την αρχική αξία μεταξύ 7,00 και 7,20. Το πρόγραμμα που εκτέλεσα στο Μονπελιέ είναι καλό για την Ευρώπη, αλλά θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για το παγκόσμιο. Έχουμε πάντως χρόνο για να το φτιάξουμε όπως πρέπει».

 

Τελευταία Νέα