Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας από την ΕΟΕ

Gazzetta team
Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας από την ΕΟΕ

bet365

Με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού, με εκδηλώσεις στις σχολικές του εγκαταστάσεις.

Η διοίκηση του Κολλεγίου και τα μέλη του Α-association αποφάσισαν φέτος, μέσα από υψηλού επιπέδου αθλητικές δράσεις να αφιερώσουν τον εορτασμό στις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και κατόπιν να προβάλουν στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας με ομιλητές τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο κ. Ισίδωρο Κουβελο, αντίστοιχα.


Tο πρόγραμμα αποτελούσε 4 ομιλίες στο θέατρο του Κολλεγίου από τους δύο Προέδρους αλλά και την εφαρμογή του βραβευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α. που συνεχίζεται με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα: «Ευ Αγωνίζεσθαι - Άννα Πολλάτου» που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα για τους περίπου 2.000 μαθητές του σχολείου. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε δυο άξονες, τον εκπαιδευτικό και τον αγωνιστικό από την Ιλεάνα Κλοκώνη.

Οι μαθητές του σχολείου μετά από τις θεωρητικές εισηγήσεις στο θέατρο, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην εκπαίδευση 10 Ολυμπιακών Αγωνισμάτων, με εκπαιδευτές 20 Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η Νίκη Μπακογιάννη, Βασίλης Πολύμερος, Κλέλια Πανταζή, 14
Πρωταθλητές, 12 Εθνικούς Προπονητές και στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας. Μια ξεχωριστή ομάδα 46 συνεργατών της Ακαδημίας, που πιστεύουν στην διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών μέσα από την διδασκαλία των Αγωνισμάτων τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τα μυστικά κάθε αθλήματος με κάθε μαθητή που συναντούν.

Λίγο πριν την έναρξη η ΕΘΝ.Ο.Α. απένειμε στο Ελληνοαμερικάνικο εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού το μετάλλιο της Ακαδημίας για την άριστη συνεργασία και συνδιοργάνωση της δράσης. Το μετάλλιο παρέλαβε ο Διευθυντής του Κολλεγίου Dr. Σπύρος Πολλάλης. Επίσης, το Κολλέγιο με τη σειρά του έδωσε αναμνηστικά σε όλη την ομάδα του "Ευ Αγωνίζεσθαι-Άννα Πολλάτου" με τα καταπληκτικά και δημιουργικά μέλη του Α-association να επιφυλάσσουν μια πανέμορφη έκπληξη στην ομάδα του προγράμματος. Φρόντισαν να προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο, το βιβλίο της Ακαδημίας: "Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία... προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!" και με ειδική αφιέρωση στο εσωτερικό του το δώρισαν με χαρά σε όλα τα στελέχη του προγράμματος.



 

Τελευταία Νέα