ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 27-29

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 27-29

bet365

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος κερδίζοντας με 29-27 την ΑΕΚ στον τελικό που κράτησε... 4 ώρες λόγω επεισοδίων και ολοκληρώθηκε σε ένα περίπου άδειο γήπεδο!

Σίγουρα δεν ήταν μια γιορτή για το άθλημα του χάντμπολ, όπως την είχαν ονειρευτεί οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων! Ένα ματς που άρχισε στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 7 το βράδυ! Ένας τελικός που ξεκίνησε με το γήπεδο γεμάτο και ολοκληρώθηκε περίπου 500 φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι και με την συνέναιση της ΑΕΚ, παρέμειναν στην εξέδρα των επισήμων, χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια, εμψυχώνοντας την ομάδα τους και χειροκροτώντας παράλληλα, ορισμένοι εξ αυτών ιπποτικά και τους παίκτες της ΑΕΚ στη διάρκεια της απονομής.

Δυστυχώς, αυτόν τον αγώνα κανείς δεν θα τον θυμάται για το ωραίο παιχνίδι που πρόσφεραν οι δύο ομάδες, αλλά για τα όσα συνέβησαν μόλις 16.53 λεπτά από την έναρξη του αγώνα. Ήταν η στιγμή που εισήλθαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στις εξέδρες, εξαγριωμένοι εξαιτίας του γεγονότος ότι έφτασαν με καθυστέρηση στο γήπεδο.

Με την είσοδο τους, κατευθύνθηκαν στα προς στο προστατευτικό δίχτυ που είχε τοποθετηθεί και σχεδόν αμέσως έγινε η ρίψη της πρώτης φωτοβολίδας προς την εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν έχασαν ευκαιρία να απαντήσουν. Από κει και πέρα και για τις επόμενες 2,5 ώρες ήταν μία εκδοχή του Star Wars.

Από μεγαφώνων, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τέσσερις φορές στο διάστημα αυτό ότι το ματς θα διακοπεί, όμως τελικά ξεκίνησε με την προϋπόθεση να εκκενωθεί το γήπεδο...

Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα του Γεωργιάδη ήταν καλύτερη και είχε το προβάδισμα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, κόντρα σε μια ΑΕΚ που παρά τα μεγάλα της προβλήματα στάθηκε επάξια και έδειξε γιατί τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις δυνάμεις του χάντμπολ στην Ελλάδα. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά στο σκορ με 3 γκολ διαφορά από την Ένωση (11-14).

Ουσιαστικά το παιχνίδι... κρίθηκε στο 39.25'' όταν η διαφορά αυξήθηκε στα 5 γκολ και έγινε το 15-20 υπέρ του «δικέφαλου του Βορρά»! Η ΑΕΚ το πάλεψε, έβγαλε κάποιες καλές άμυνες, μείωσε στα 3 γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ έβρισκε αμέσως τις «απαντήσεις» και κράτησε ως το τέλος την μεγάλη νίκη και το Κύπελλο, παρά την προσπάθεια του ηρωϊκού Μπακαούκα να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο στον χάντμπολ και ο πρώτος που κατακτά ο σύλλογος μέσα στην έδρα του το PAOK Sports Arena.

H αστυνομία επίσημα αναφέρει για δύο συλλήψεις (ανεπίσημα πληροφορίες κάνουν λόγω για δύο ακόμη και τέσσερις τραυματισμούς, δύο με κατάγματα και δύο με επιληψία).

Στο φύλλο αγώνα ο παρατηρητής κ. Γιώργος Μπεμπέτσος αναφέρει: «Στο 16:53 έγινε διακοπή του αγώνα προκειμένου να γίνουν συστάσεις και να επανατοποθετηθεί το προστατευτικό δίχτυ το οποίο μετακίνησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ.
Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε ρίψη φωτοβολίδων από τους οπαδούς της ΑΕΚ και ακολούθησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Οι ρίψεις γενικεύτηκαν με βεγγαλικά, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εκατέρωθεν. Καθώς ήταν αδύνατη η συνέχιση του αγώνα διατάξαμε την διακοπή του μέχρι εκκενώσεως του γηπέδου η οποία επετεύχθη μετά από πάροδο 2,5 ωρών, οπότε και επαναρχίσαμε τον αγώνα.
Ακολουθεί λεπτομερής έκθεση».

AEK- ΠΑΟΚ 27-29
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 5-5, 7-8, 8-9, 8-11, 11-14 (ημχ.), 14-17, 15-20, 18-21, 21-25, 22-27, 27-29
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Φίλιππας, Μπακαούκας 9, Ακριδόπουλος, Γεωργιάδης 2, Δημοσθένους 4, Νικολαϊδης 8, Κολιούλης, Μπαλάς, Τσαούσης 3, Κατσίκης, Παπαδόπουλος Γ. 1, Ξηρός, Παπαδόπουλος Χ., Πλεχ, Χατζηκωνσταντίνου, Τσιλιμπάρης.
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Τσίλης 5, Νικολαϊδης, Κοκκώνης 4, Τσαμουρίδης, Ιωαννίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 1, Αλβανός 9, Τσακίρης 6, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Τσεσμετζίδης, Κεσίδης Σ. 1.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 2-4, πέναλτι: 3/3-3/3.

 

Τελευταία Νέα