Τσάκαλου: «Δεν έχω άγχος, αλλά προσμονή»

Τσάκαλου: «Δεν έχω άγχος, αλλά προσμονή»

bet365

H αθλήτρια της Νέας Ιωνίας, Λαμπρίνα Τσάκαλου μίλησε στο gazzetta.gr ενόψει του μεγάλου αποψινού, τελικού Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ (17:00, ΝΕΡΙΤ).

Η αθλήτρια της Σοφίας Ναϊσίδου ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα γίνει αθλήτρια, όμως όνειρο της δεν είναι απλά να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά να κάνει το βήμα παραπάνω κάνοντας μεταπτυχιακό στην αθλητική ψυχολογία.

Σε ότι αφορά στην ψυχολογία της 22χρονης; Δεν πέφτει με τίποτα!

Πως επέλεξες το χάντμπολ, με δεδομένο ότι ένας αθλητής του χάντμπολ ούτε αναγνωρισιμότητας τυγχάνει στη χώρα μας ούτε αμείβεται καλά;

Είμαι από τις τυχερές και άτυχες αθλήτριες, αφού έτυχε να μεγαλώσω σε μία πόλη που έχει φοβερή παράδοση στο γυναικείο χάντμπολ, την Άρτα και να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Αναγέννηση. Αλήθεια είναι βέβαια ότι η πρώτη ενασχόληση μου με τον αθλητισμό ήταν με το στίβο, αφού και οι δύο γονείς μου είναι γυμναστές. Μάλιστα, η μητέρα μου ήταν προπονήτρια μου στο στίβο, όταν έφυγε όμως με μετάθεση οδηγήθηκα στο χάντμπολ. Για κάποιο διάστημα ασχολήθηκα και με τα δύο αθλήματα παράλληλα, για να καταλήξω γύρω στα 15 ότι το χάντμπολ μου ταιριάζει.

Πέρα από το χάντμπολ με ασχολείσαι στη ζωή σου αυτήν την περίοδο;
Είμαι φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ.

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς με την προπονητική στο μέλλον;
Είμαι πολύ μικρή για να σκέφτομαι στην προπονητική, νομίζω έχω αρκετά χρόνια ακόμη μπροστά μου ως αθλήτρια. Άλλωστε μετά τις σπουδές θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στην ψυχολογία με σκοπό να γίνω αθλητική ψυχολόγος. Ως αρχηγός στην ομάδα μου, έχω την τύχη να συνεργάζομαι με περισσότερους ανθρώπους και χαίρομαι πραγματικά να παρατηρώ τις αντιδράσεις των συναθλητριών μου, της προπονήτριας ακόμη των παραγόντων της διοίκησης της ομάδας. Θεωρώ ότι η δουλειά του αθλητικού ψυχολόγου σε μία ομάδα είναι καθοριστική για την πορεία και εξέλιξη αυτής.

Με το δικό σου άγχος πως τα πας, μπορείς να το διαχειρίζεσαι;
Δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω πριν από μεγάλα ματς ορίζεται ως άγχος ή προσμονή. Μου αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις. Στο πρωτάθλημα μας υπάρχουν ματς που τελειώνουν με διαφορά 20 τερμάτων, τα οποία είναι εντελώς αδιάφορα και υπάρχουν και οι αγώνες τους οποίους περιμένεις όλη τη χρονιά να παίξεις. Επομένως προσωπικά δεν νιώθω άγχος για αυτά τα παιχνίδια, αλλά ανυπομονησία για να φτάσουν. Άλλωστε ειδικά από αυτούς τους αγώνες έχει πάντα κάτι να μάθεις. Χαίρομαι να παίζω σε παιχνίδια με ένταση, που προσελκύουν τον κόσμο και που έχουν να μου προσφέρουν κάτι ως αθλήτρια και αυτό με τον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα τέτοιο παιχνίδι.

Ποια είναι η πιο περίεργη αντίδραση που είχες όταν είπες σε κάποιον ότι παίζεις χάντμπολ;
Πολλοί δεν ξέρουν τίποτα για το χάντμπολ, επομένως όταν τους το περιγράφω αναρωτιούνται πως μία κοπέλα ασχολείται με ένα τόσο βίαιο άθλημα, που πέφτει τόσο ξύλο. Εμένα πάντως αυτό με τράβηξε, η επαφή που έχεις με τον αντίπαλο. Να σημειώσουμε βέβαια ότι υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στο σκληρό και το βίαιο παιχνίδι και αυτή τη γραμμή υπεύθυνος να τη διαχωρίσει είναι ο διαιτητής.
Α, επίσης όταν λέω ότι παίζω χάντμπολ ορισμένοι αναρωτιούνται πως γίνεται να έχω τόσο μικρή και ίσια μύτη, αφού πολλές αθλήτριες έχουν υποστεί κατάγματα στη μύτη (γέλια).

Έχεις φανταστεί πως θα είναι να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο, τι συναισθήματα σου δημιουργεί η παρουσία τόσων φιλάθλων οι οποίοι θα είναι απέναντι σας;
Είναι ένα πολύ μεγάλο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με πολλούς υποστηρικτές. Ξέρω ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος εναντίον μας, αλλά σε μένα αυτό δεν λειτουργεί αρνητικά. Ίσα-ίσα θέλω να αποδείξω ότι είμαι καλύτερη. Οι αποδοκιμασίες λειτουργούν τούμπα στην στην ψυχολογία μου.

Έχεις σκεφτεί αν δεν είχες γίνει αθλήτρια του χάντμπολ με τι θα ήθελες να είχες ασχοληθεί;
Νομίζω θα ήμουν σίγουρα αθλήτρια του στίβου. Ο αθλητισμός ένα κομμάτι της ζωής μου από έμβρυο! Αφού η μητέρα μου ήταν έγκυος και ήταν στα γήπεδα. Μου αρέσει που ο στίβος είναι ατομικό άθλημα και στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Αν είχα συνεχίσει το στίβο, θα είχα ασχοληθεί είτε με το μήκος είτε με το έπταθλο, παρότι είχα ξεκινήσει ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

Η κόλλα που χρησιμοποιείται φεύγει εύκολα από τα χέρια;
Ναι, με κρέμα ή λάδι και ζεστό νερό, αν είναι καλής ποιότητας, γιατί στην περίπτωση που δεν είναι, ξεραίνεται και μας κάνει τη ζωή δύσκολη. Πάντως μια και ρωτάς γι αυτό το χειρότερο πρόβλημα μου έχουμε είναι τα ξεμαλλιάσματα. Δηλαδή όταν ακουμπά κατά λάθος το χέρι στα μαλλιά... Γι αυτό αν παρατηρήσεις όλες οι αθλήτριες έχουν τα μαλλιά προσεκτικά μαζεμένα σε πλεξίδες ή κότσους. Δεν θες να σου τύχει να κολλήσουν τα μαλλιά σου στο χέρι με την κόλλα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα