Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, άτυχος ο Μελαδίνης
Η ομάδα του Πειραιά συγκέντρωσε 265 βαθμούς και κατέλαβε την 1η θέση, αφήνοντας 2ο τον Ωκεανό με 172. Στην τρίτη θέση ήταν ο Εθνικός Πειραιά, με 108, ενώ την τελική πεντάδα συμπλήρωσαν ΑΝΟ Γλυφάδας και Ποσειδών Ιλισίων, συγκεντρώνοντας από 78 βαθμούς.
Σε ατομικό επίπεδο, ελπιδοφόρα μηνύματα με τις επιδόσεις τους άφησαν οι κολυμβητές, με κυριότερο χρόνο, εκείνον του Οδυσσέα Μελαδίνη (ΑΟΦΠ) στα 50μ ελεύθερο, με 22.27. Ο κολυμβητής του Παλαιού Φαλήρου έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, με τη διοργάνωση όμως να μην κατατάσσεται στις επίσημες και γι’ αυτό το λόγο, η επίδοση του να μη μετράει επίσημα.
Ο Νίκος Γέμελος, αρχιπροπονητής του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα του τόνισε: «Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση, η οποία διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δημιουργείται ένα διαφορετικό κλίμα αγώνων, είναι ένα ωραίο παιχνίδι συναγωνισμού ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές της χώρας μας. Η καινοτομία είναι ότι υπάρχει μικρός και μεγάλος τελικός, όπως γίνεται στο εξωτερικό και είναι μια έξυπνη ιδέα. Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι είναι δυνατός σε όλους τους αγώνες και οποιαδήποτε στιγμή».
Η ομάδα του Πειραιά, συγκέντρωσε 265 βαθμούς και τερμάτισε στην πρώτη θέση. Οι πρωταγωνιστές των αγώνων, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους, με τον Οδυσσέα Μελαδίνη του ΑΟΠΦ να πιάνει όριο για Ρίο στα 50μ ελεύθερο, αλλά να μην ισχύει, καθώς το Σούπερ Καπ, δε μετρά για επίσημη διοργάνωση:
Οδυσσέας Μελαδίνης (ΑΟΦΠ) 1ος στα 50μ ελεύθερο με 22.27: «Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση μου, καθώς ο χρόνος μου είναι όριο για Ρίο, αλλα ανεπίσημα, καθώς η διοργάνωση δε μετρά».
Κάτια Σαρακατσάνη (Ιωνικός) 1η στα 50μ πρόσθιο με 31.62: «Είμαι ευχαριστημένη. Ήταν ωραίοι αγώνες με καλό κλίμα. Στήριξα επίσης με βαθμούς την ομάδα μου, οπότε είμαι διπλά ικανοποιημένη».
Γιάννης Καρπουζλής (ΟΣΦΠ): 1ος στα 50μ πρόσθιο με 29.53: «Συνεχίσαμε με καλές εμφανίσεις και σήμερα. Κάναμε κάποιες καλές κούρσες για την εποχή, δεν είμαστε σε τόσο καλή κατάσταση, μετά από μια σειρά αγώνων και το Χειμερινό πρωτάθλημα. Ευελπιστώ πως σε λίγο καιρό θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι».
Γιάννης Δρυμωνάκος (Ωκεανός) 1ος στα 200μ Μικτή Ατομική με 2:05.32: «Είμαι χαρούμενος με την εμφάνιση μου γιατί στο Χειμερινό πρωτάθλημα δεν πήγα τόσο καλά. Χαίρομαι που το κολύμπι μου ήταν αυτό που δείχνει ότι πηγαίνω καλά και αν προετοιμαστώ όπως θέλω, θα είμαι σε λίγο καιρό στο επίπεδο που θέλω».
Αφροδίτη Γιαρένη (ΟΣΦΠ) 1η στα 200μ Μικτή Ατομική με 2:17.32: «Είμαι χαρούμενη και γιατί συνεβαλα στο να κερδίσει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο, αλλα και γιατί ο χρόνος μου ήταν πολύ καλός για την περίοδο, καθώς έχω ήδη τρέξει πολλές κούρσες. Είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεμα και από τη διοργάνωση, ελπίζω να διοργανωθεί και στα επόμενα χρόνια».
Νόρα Δράκου (Ωκεανός) 1η στα 100μ ύπτιο με 1:02.59: «Αυτοί οι αγώνες έγιναν για να βοηθήσω την ομάδα μου, έκανα μια καλή κούρσα στα 100μ. Οι αγώνες με βοήθησαν και στην προετοιμασία μου. Είμαι ευχαριστημένη και συνεχίζω».
Δημήτρης Νέγρης (Ηλυσιακός Α0 ) 1ος στα 400μ ελεύθερο με 3:59.96: «Είμαι ευχαριστημένος. Έχω την άλλη βδομάδα το Μεσογειακό Κύπελλο, στο οποίο και θα εκπροσωπήσω την Εθνική ομάδα. Ευελπιστώ να πάω και εκεί καλά».
Στέφανος Δημητριάδης (ΟΣΦΠ) 1ος στα 100μ πεταλούδα με 53:89: «Έδωσα τους μέγιστους βαθμούς που μπορούσα να δώσω, κάτι το οποίο ήταν ο κύριος στόχος. Ήταν μια καλή κούρσα, μπορούσα όμως λίγο καλύτερα. Κάποια λάθος τακτική στην κούρσα δε μου επέτρεψε να κάνω αυτό που μπορούσα. Σε ατομικό όμως επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό είμαι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου».
Δημήτρης Κουλούρης (Γλαύκος Περιστερίου) 1ος στα 200μ πρόσθιο με 2:15.69: «Ήταν ένας αγώνας για προπόνηση, αλά είμαι ευχαριστημένος γιατί η επίδοσή μου ήταν καλύτερη από εκείνη του Χειμερινού πρωταθλήματος και με βάζει σε θετικές σκέψεις και πάλι».
Οι καλύτερες επιδόσεις:
Οδυσσέας Μελαδίνης (ΟΣΦΠ) με 22.27 στα 50μ ελευθερο Ανδρών
Θεοδώρα Γιαρένη (ΕΟΦΠΦ) με 25.81 στα 50μ ελευθερο Γυναικών
Γιάννης Καρπουζλής (ΟΣΦΠ) με 29.53 στα 50μ πρόσθιο Ανδρών
Κάτια Σαρακατσάνη (Ιωνικός) με 31.62 στα 50μ πρόσθιο Γυναικών
Απόστολος Χρήστου (ΟΣΦΠ) με 55.64 στα 100μ ύπτιο Ανδρών
Νόρα Δράκου (Ωκεανός) με 1:02.59 στα 100μ ύπτιο Γυναικών
Στέφανος Δημητριάδης (ΟΣΦΠ) με 53.89 στα 100μ πεταλούδα Ανδρών
Αναλυτικά οι πρώτοι νικητές:
Οδυσσέας Μελαδίνης (ΟΣΦΠ) με 22.27 στα 50μ ελευθερο Ανδρών
Θεοδώρα Γιαρένη (ΕΟΦΠΦ) με 25.81 στα 50μ ελευθερο Γυναικών
Γιάννης Καρπουζλής (ΟΣΦΠ) με 29.53 στα 50μ πρόσθιο Ανδρών
Κάτια Σαρακατσάνη (Ιωνικός) με 31.62 στα 50μ πρόσθιο Γυναικών
Χρήστος Κατραντζής (ΟΣΦΠ) με 2:05.32 στα 200μ Μικτή Ατομική Ανδρών
Αφροδίτη Γιαρένη (ΟΣΦΠ) με 2:17.82 στα 200μ Μικτή Ατομική Γυναικών
Απόστολος Χρήστου (ΟΣΦΠ) με 55.64 στα 100μ ύπτιο Ανδρών
Νόρα Δράκου (Ωκεανός) με 1:02.59 στα 100μ ύπτιο Γυναικών
Δημήτρης Νέγρης (Ηλυσιακ. ΑΟ) με 3:59.96 στα 400μ ελεύθερο Ανδρών
Κέλλυ Αραούζου (ΟΣΦΠ) με 4:23.54 στα 400μ ελεύθερο Γυναικών
Στέφανος Δημητριάδης (ΟΣΦΠ) με 53.89 στα 100μ πεταλούδα Ανδρών
Αφροδίτη Γιαρένη (ΟΣΦΠ) με 1:03.09 στα 100μ πεταλούδα Γυναικών
Δημήτρης Κουλούρης (Γλαύκος Περιστερίου) με 2:15.69 στα 200μ πρόσθιο Ανδρών
Αγγελική Μαυραντζά (ΟΣΦΠ) με 2:37.97 στα 200μ πρόσθιο Γυναικών
Η τελική βαθμολογία:
Ολυμπιακός- 265
Ωκεανός- 172
ΕΟΦΠ- 108
ΑΝΟ Γλυφάδας- 78
ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων- 78
ΑΝΟ Αργυρόπουλης- 76
Γλαύκος Περιστερίου- 74
Ολυμπιάδα 73- 56
ΑΟΦΠ- 55
ΝΕ Πατρών- 48
Ιωνικός-40
Α.Ο Ολυμπιάδα Πετρούπολης-34
Γ.Σ Περιστερίου- 32
Ποσειδών Ιωαννίνων- 24
Α.Ο Ηλυσιακός- 23
ΑΕ Χαϊδαρίου- 17
ΝΟ Χανίων- 16
Δελφίνια Περιστερίου-15
ΝΟ Χαλκίδας- 14
ΝΟΒΑ-7
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
