Πρωταθλητής ο Τσακίρης

Πρωταθλητής ο Τσακίρης

bet365

Ο Θανάσης Τσακίρης αναδείχθηκε νικητής της κατηγορίας ανδρών, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, που πραγματοποιήθηκε στο Φαλακρό της Δράμας, διοργάνωση με την οποία ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα των βορείων αθλημάτων της χιονοδρομίας.

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας και πραγματοποιήθηκε μόνο το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

Ο Τσακίρης με εξαιρετική ευστοχία (2 ποινές) δεν άφησε περιθώρια στο Κλεάνθη Καραμίχα ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μαρία Τσακίρη που δεν είχε αντίπαλο, ενώ στους εφήβους δόθηκε μεγάλη μάχη μεταξύ του Νίκου Μαυρίδη και του Νίκου Τσουρέκα, με τον πρώτο να κερδίζει χάρη στις καλύτερες βολές του.

Τέλος στους παίδες και κορασίδες ο Παναγιώτης Παπάσης και η Ελισάβετ Αναστασιάδου ήταν πολύ καλύτεροι και κέρδισαν εύκολα την πρώτη θέση.


2 χάλκινα η Τσιοβόλου

● Με 4 χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν από το Μπόροβιτς της Βουλγαρίας οι μικροί Έλληνες χιονοδρόμοι. Τα κατέκτησαν στα αγωνίσματα της τεχνικής κατάβασης του διεθνή αγώνα παίδων-κορασίδων. Διοργάνωση που συμμετείχαν ορισμένοι από τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες των βαλκανικών χωρών, Βουλγαρίας, Βοσνίας, FYROM, Κύπρου, Ρουμανίας και Σερβίας.

Η Αναστασία Τσιοβόλου κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια (κατηγορία U14), ενώ από ένα χάλκινο πήραν, στην κατηγορία U16 ο Μάνος Ζωγράφος και η Ευδοκία Μπόσμαλη. Καλή εμφάνιση έκαναν η Σοφία Αγιώτη-Γεωργούλα, που είχε δύο 5ες θέσεις, ο Γιώργος Καρακάσης που επίσης ήταν 5ος, ενώ η Μαρία Καυκά και η Μαρία Αγιώτη ήταν 7ες.


Πρωτιές για Ζωγράφο-Μάνο και Κυρίτση

● Ένας ακόμη εξαιρετικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων, κορασίδων. Το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης δικαίωσε όσους πίστευαν ότι ο αγώνας θα έχει έντονο συναγωνισμό και υψηλό θέαμα. Τόσο στις κατηγορίες παίδων όσο και των κορασίδων τα μετάλλια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και οι Εμμανουήλ Ζωγράφος–Μάνος και Αρίστη Κυρίτση πήραν τα χρυσά, αφήνοντας τα αργυρά στον Δημήτρη Δημητριάδη και την Αλεξάνδρα Πασχάλη.

Στους μικρούς παίδες ο Αλέξης Καφεστίδης έκανε την έκπληξη αλλά κέρδισε άξια το χρυσό μετάλλιο και τις εντυπώσεις. Στις μικρές κορασίδες η Μαρία – Ελένη Τσιοβόλου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι σπουδαία αθλήτρια και πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της.

Δύο χρυσά για τον Μπάκα

Ο Αστέριος Μπάκας ήταν ο μεγάλος νικητής του 2ου Περιφερειακού αγώνα (ΒΠ) παμπαίδων, παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκε στη Βίγλα Πισοδερίου. Ο αθλητής του ΑΛΠΙΣ Θεσσαλονίκης νίκησε και στα δύο αγωνίσματα (GS και Compi) πραγματοποιώντας εξαιρετικές κούρσες.

Στα παγκορασίδες οι Ευαγγελία Νάνου και Αναστασία Φερενίδου κέρδισαν τα χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και compi αντίστοιχα.

 

Τελευταία Νέα