Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό!

Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό!

bet365

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του άλματος επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, που διεξάγεται στην Πράγα.

Οι δύο αθλήτριες μας ξεπέρασαν άνετα με την πρώτη προσπάθεια το όριο των 4,60 μέτρα. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,30 μ. και μέχρι τα 4,60 μ. δεν έχασε κανένα άλμα. Από την άλλη η Κυρικαπούλου μπήκε στα 4,45μ., είχε ένα χαμένο άλμα στα 4,55 μ. κι έπειτα ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,60 μέτρα.

Οι δύο αθλήτριες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, με την Κυριακοπούλου να έχει υπερβεί φέτος τα 4,80 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και την Στεφανίδη τα 4,77 μ., που είναι η δεύτερη.

Η Κυριακοπούλου, στην τέταρτη συμμετοχή στη διοργάνωση μετέχει για δεύτερη φορά σε τελικό Ευρωπαϊού Πρωταθλήματος- ήταν ένατη το 2011- , ενώ από την άλλη η Στεφανίδη, για πρώτη φορά, καθώς πριν από δύο χρόνια ήταν 13η στο Γκέτεμποργκ.

Η Στεφανίδη μοιράστηκε την πρώτη θέση με την Σιντόροβα, ενώ η Κυριακοπούλου ήταν τρίτη μαζί με την Κράσνοβα. Συνολικά πέντε αθλήτριες ξεπέρασαν με την πρώτη τα 4,60 μέτρα. Αρκετά δυνατά ονόματα του αγωνίσματος έμειναν εκτός τελικού, ωστόσο στο Ο2 Αρένα θα είναι την Κυριακή, αντικειμενικά οι οχτώ καλύτερες αθλήτριες φέτος στην Ευρώπη.


Οι οχτώ του τελικού
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,60 μ.
Σιντόροβα (Ρωσία) 4,60 μ.
Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,60 μ.
Κράσνοβα (Ρωσία) 4,60 μ.
Φιακ (Γαλλία) 4,60 μ.
Μπάουερ (Γερμανία) 4,60 μ.
Μπένγκστον (Σουηδία) 4,60 μ.
Ρίζιχ (Γερμανία) 4,55 μ.

 

Τελευταία Νέα