Στον τελικό ο Τσάτουμας

Στον τελικό ο Τσάτουμας

bet365

Ο Λούης Τσάτουμας μπήκε με το δεξί για τους Ελληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του μήκους.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε με ένα καλό άλμα μακριά από τη βαλβίδα που μετρήθηκε στα 7,62 μ. με αποτέλεσμα να καρτήσει την αγωνία στο κατακόρυφο. Το επόμενο και τελευταίο του άλμα ήταν στα 7,90 μ., επίδοση που του έδωσε την τέταρτη θέση στον προκριματικό του μήκους, στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πράγα και φυσικά μια θέση στον τελικό.


Ο Ελληνας πρωταθλητής όπως και στο σύνολο τους οι 24 αθλητές ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της απόφασης των Τσέχων διοργανωτών να κάνουν ένα μόνο γκρουπ, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη αναμονή ανάμεσα στις προσπάθειες. Ο Τσάτουμας στο πρώτο του άλμα πάτησε 27 εκατοστά πίσω από την πλαστελίνη και αυτό είχε ως συνέπεια το άλμα του να μετρηθεί στα 7,62 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού στο δεύτερο άλμα του, διόρθωσε τις όποιες παραφωνίες και «προσγειώθηκε» στα 7,90 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να τον στείλει στον αυριανό τελικό.

Ο "αημένιος" το καλοκαίρι στη Ζυρίχη, που θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δεν πραγματοποίησε το τρίτο του άλμα. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Μισέλ Τορνέους με 7,97 μ., ενώ ο συμπατριώτης του Αντρέας Σότερλινγκ στο τρίτο και τελευταίο άλμα του πέτυχε 7,96 μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και πήρε δικαιωματικά μια θέση στον τελικό. Την τρίτη επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο Παβέλ Σαλίν με 7,94 μέτρα. Η μεγάλη έκπληξη του προκριματικού ήταν ο αποκλεισμός του Καφετιέ Γκομίζ, που αν και ταξίδεψε στην Τσεχία με την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη (8,18 μ.), έμεινε μόλις στα 7,65 μ. στο τρίτο άλμα – είχαν προηγηθεί δύο άκυρα- και αποκλείστηκε. Εκτός τελικού έμειναν και οι Γερμανοί Χες και Χάουβαρντ με 7,71 μ. και 7,65 μ. αντίστοιχα. Ο τελικός του μήκους θα γίνει αύριο στις 18.55. Ο Τσάτουμας με 8,05 μ. φετινό ρεκόρ έχει την δεύτερη επίδοση του τελικού, πίσω από το 8,07 μ. του Τορνέους. Ο Τσάτουμας είναι ο αθλητής που έχει κατακτήσει το τελευταίο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, το 2007 στην Μαδρίτη, όπου ήταν δεύτερος.

Οι οχτώ του τελικού (σε παρένθεση τα φετινά τους ρεκόρ)

H oκτάδα του τελικού

Τορνέους (Σουηδία) 7,97 μ. (8,07 μ.)
Οτερλινγκ (Σουηδία) 7,96 μ. (7,96 μ.)
Σαλίν (Ρωσία) 7,94 μ. (7,97 μ.)
Τσάτουμας (Ελλάδα) 7,90 μ. (8,05 μ.)
Οκούτου (Ισπανία) 7,86 μ. (7,96 μ.)
Κασκ (Εσθονία) 7,82 μ. (7,82 μ.)
Καμάρα (Γερμανία) 7,79 μ. (7,97 μ.)
Γιάσκου (Τσεχία) 7,79 μ. (7,93 μ.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα