Θέλουν δουλειά!

Θέλουν δουλειά!

bet365

Το πάλεψαν οι Έφηβοι και οι Νεανίδες, οι οποίοι μετείχαν στο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, οι αθλητές μας πήραν πολλές προκρίσεις στα ταμπλό κι έδειξαν ότι με σκληρή δουλειά μπορούν να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης στην ξιφασκία.

Στη Σπάθη Νεανίδων η Ελένη Αθηνά Ψωφάκη κατέλαβε την 29η θέση. Στο γύρο των 64 κέρδισε με 15-10 την Μαξίμ (Πολωνία), ενώ στις 32 γνώρισε την ήττα από την Μάζουρεκ (Πολωνία) με 15-8. Η Μαρία- Γεωργία Χούρι αποκλείστηκε στους 64 πολύ δύσκολα από την Σμίρνοβα (Ουκρανία) 15-12 και κατέλαβε την 34η θέση. Η Ασημίνα Γκιώνη κάμφθηκε από την Κελεσένι (Ουγγαρία) με 15-9 στη φάση των 64 και τερμάτισε στην 43 θέση. Η Μαρία Λάουρα Κριζέτιγκ αποκλείστηκε κι αυτή στο γύρο των 64, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιταλίδας Αρπίνο κι έχασε φυσιολογικά με 15-8.

Στο ξίφος Ασκήσεως Εφήβων είχαμε μόλις μία πρόκριση στο ταμπλό. Ο Ραφαήλ Σούλιος έχασε στους 64 με 15-10 από τον Μαξίμ (Πολωνία) και κατέλαβε την 40η θέση. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι αθλητές μας αποκλείστηκαν στους ομίλους. Ο Βασίλης Στάντσιος ήρθε 78ος, ο Δαμιανός Μαυρίδης 80ος και ο Γιάννης Ανδριόπουλος 87ος.

Στο ξίφος ασκήσεως νεανίδων η Ευαγγελία Χαΐτογλου κατέλαβε την 16η θέση. Πέρασε από τον όμιλο με δύο νίκες και τρεις ήττες. Στη φάση των 64 κέρδισε εύκολα την Κραλίκοβα (Σλοβακία 15-5). Στις 32 βρέθηκε αντιμέτωπη με την Μάτραζεκ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε εύκολα της Τσέχας με 15-3 και πανηγύρισε την πρόκριση. Στις 16 αντιμετώπισε τη σπουδαία αθλήτρια Παζτόρ (Ουγγαρία) και γνώρισε την ήττα με 15-4, βάζοντας τέλος στην εξαιρετική της πορεία. Η Μαρία – Ελένη Χαλδαίου με δύο νίκες και τέσσερις ήττες πέρασε στο ταμπλό. Στις 64 όμως, γνώρισε την ήττα με 15-5 από την Ποζάν (Ιταλία) και κατέβαλε την 59η θέση. Από εκεί και πέρα η Σταματία Παναγιωτοπούλου τερμάτισε 65η και η Μαρία Δεσύλλα 73η.

Στο ξίφος Μονομαχίας Εφήβων και οι τρεις αθλητές μας προκρίθηκαν στο ταμπλό. Την καλύτερη πορεία έκανε ο Στέργιος Τσώκας, ο οποίος κατέλαβε την 60η θέση. Με δύο νίκες και τέσσερις ήττες προκρίθηκε στα νοκ άουτ. Στους 128 πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ισπανού Νιέτο με 15-13. Στους 64 βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γάλλο Μάλλο και ήταν πολύ ανταγωνιστικός, γνωρίζοντας την ήττα με 15-11. Ο Γιάννης Φιλιππούσης κατέλαβε την 71η θέση. Με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες, προκρίθηκε από τον όμιλο. Στο νοκ άουτ αντιμετώπισε τον Ράεντερ (Νορβηγό). Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι για γερά νεύρα γνώρισε την ήττα με 15-14 κι αποκλείστηκε. Ο Γιώργος Σκενδέρης κατέλαβε την 81η θέση. Με δύο νίκες και τέσσερις ήττες προκρίθηκε από τον όμιλο. Στα νοκ άουτ αντιμετώπισε τον Μπονφερόνι (Ελβετία) κι έχασε με 15-9.

Στη Σπάθη Εφήβων ο Βαγγέλης Καλομοίρης κατέλαβε την 21η θέση. Στους 32 γνώρισε την ήττα από τον Κιρπίτσου (Λευκορώσος) με 15-9. Ο Γιώργος Πάγκαλος έδωσε μεγάλη μάχη με τον Αγγλο Σούνταρντς στον γύρο των 64, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και έχασε με 15-12, τερματίζοντας στην 51η θέση. Ο Ιάσωνας Κοντοχρήστος κατέλαβε την 53η θέση και δύο θέσεις πιο κάτω βρέθηκε ο Βασίλης Κακαριάρης.

Στο ξίφος μονομαχίας Νεανίδων καμία αθλήτρια δεν προκρίθηκε από τους ομίλους και κατέλαβαν τις εξής θέσεις: Πανταζίδη 91η, Μολυβίδου 97η και Μοσχοπούλου 102.

Στα ομαδικά μέτριες ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών, αθλητριών μας όπου :

Στη Σπάθη Νεανίδων οι Χουρί, Γκιώνη Ψωφάκη και Κριζέτιγκ κατέλαβαν την 11η θέση.

Στο ξίφος Ασκήσεως Εφήβων οι Στάντσιος, Σούλιος, Ανδριόπουλος και Μαυρίδης κατέλαβαν την 14η.

Στο ξίφος Μονομαχίας Εφήβων οι Τσώκας, Φιλιππούσης και Σκενδέρης περιορίστηκαν στην 22.

Στο ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων οι Χαλδαίου, Δεσύλλα, Χαΐτογλου και Παναγιωτοπούλου κατέλαβε την 12η θέση.

Στη Σπάθη Εφήβων οι Κακαριάρης, Κοντοχρήστος, Καλομοίρης Πάγκαλος αναδείχτηκαν 13οι.

Την Πέμπτη 5/3 ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Αυτή τη στιγμή αγωνίζονται οι Νέοι Ανδρες και οι Νέες γυναίκες.

 

Τελευταία Νέα