Η δεκάδα των «χρυσών»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η δεκάδα των «χρυσών»

bet365

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, επιστρέφει στην Πράγα έπειτα από 37χρόνια και το «παρών» θα δώσουν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές της γηραιάς Ηπείρου.

Πόσοι όμως από αυτούς έχουν ως επιπλέον κινήτρο την υπεράσπιση του τίτλου; Η αλήθεια είναι πως από τους 26 νικητές πριν από δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ, μόνο δέκα θα βρεθούν στο Ο2 Αρένα, προκειμένου να επαναλάβουν το θρίαμβο του 2013. Σαφώς αυτός που έχει κάθε λόγο να ξεχωρίζει είναι ο Ρενό Λαβιλενί στο επί κοντώ, νικητής όχι μόνο στο Γκέτεμποργκ, αλλά και στις δύο προηγούμενες διοργάνωσεις σε Παρίσι (2011) και Τορίνο (2009), ο αθλητής που θα επιδιώξει να κάνει τέσσερα τα χρυσά του μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης. Εξίσου ισχυρό είναι το κίνητρο και του Ανταμ Κζοτ, που θέλει να κάνει τρία τα χρυσά μετάλλια στη διοργάνωηση, καθώς ήταν νικητής στα 800 μ. και το 2011 στο Παρίσι.

Η απουσία των Ντάρια Κλίσινα και Αλεξάντρες Μένκοφ στο μήκος γυναικών και ανδρών, αντίστοιχα, ο τραυματισμός του Τζίμι Βικάτ στα 60 μ., η απόφαση της Ολγας Σαλαντούχα να πει «όχ黨στη διοργάνωση, αλλά και η συνολική αποχή των νικητών του 2013 σε 1.500 μ. και 3.000 μ. δημιουργούν αναμφίβολα ένα κενό στο...θέαμα της διοργάνωσης.

Από την άλλη οι σημερινοί αστέρες της ευρωπαϊκής σκηνής, έχουν ήδη δημιουργήσει προσδοκίες για εξαιρετικά αποτελέσματα στην Πράγα και είναι δεδομένο πως θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές στους φίλους του στίβου.

Οι δέκα που θα ταξιδέψουν στην Πράγα
Ανδρες

400 μ.: Πάβελ Μάσλακ (Τσεχία)
800 μ.: Ανταμ Κζοτ (Πολωνία)
4Χ400 μ.: Μ. Βρετανία
Επί κοντώ: Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία)
Σφαιροβολία: Ασμίρ Κολασίνατς (Σερβία)
Επταθλο: Ελκο Σιντικόλας (Ολλανδία)

Γυναίκες
800 μ.: Ναταλία Λούπου (Ουκρανία)
4x400 μ.: Βρετανία
Υψος: Ρουθ Μπειτία (Ισπανία)
Πένταθλο: Ιντα Νανά Ντζίμου (Γαλλία)

 

Τελευταία Νέα