Πρωταθλήτρια η Γαλλία!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πρωταθλήτρια η Γαλλία!

bet365

Μπορεί το Κατάρ να προηγήθηκε με 1-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ, κόντρα στη Γαλλία, όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε ποτέ ξανά να περάσει μπροστά, με τους Τρικολόρ να κατακτούν τη νίκη με 25-22. Αποστολή ΚΑΤΑΡ, ΑΡΓΥΡΩ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ

Ο Εμίρης και η ηγεσία της χώρας πήραν θέση στα επίσημα, φορώντας τα καλά τους (μαύρο ένδυμα, πάνω από την άσπρη κελεμπία), προσμένοντας σε μία έκπληξη, η οποία όμως δεν ήρθε απέναντι στην έμπειρη ομάδα της Γαλλίας, η οποία έχει στην κατοχή της πέντε τίτλους παγκοσμίου πρωταθλήματος σε έξι τελικούς! Τελευταία φορά που το κατέκτησε ήταν το 2011 απέναντι στη Δανία.

Επίσης, η Γαλλία με τη νίκη αυτή έγινε κάτοχος ταυτόχρονα των τριών σημαντικότερων τίτλων, δηλαδή, Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Πρόσωπα του αγώνα ήταν ο φύλακας άγγελος των Τρικολόρ Τιερί Ομεγιέρ, ο οποίος επενέβη στις κρισιμότερες στιγμές και φυσικά ο Νίκολα Καράμπατιτς, ο οποίος πέτυχε 5 τέρματα.
Βέβαια, δεν μπορεί παρά να μείνει κανείς στην επιτυχία του Κατάρ, το οποίο σε λιγότερο από δύο χρόνια έστησε μία ομάδα, η οποία μετρήθηκε στα ίσια στον τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με μία ομάδα της κλάσης της Γαλλίας, και έγινε η πρώτη ομάδα εκτός Ευρώπης που θα ανέβει στο βάθρο της διοργάνωσης.

Ο προπονητής των πρωταθλητών, Κλοντ Ονεστά σημείωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Είμαι πολύ περήφανος γι αυτή τη νίκη. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πραγματοποιήσαμε μία εξαιρετική εμφάνιση και αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς», με τον δεξί μπακ των Πετεινών, Βαλεντίν Πορτέ να υπογραμμίζει: «Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι για μένα. Πήρα το πρώτο μου αστέρι πρωταθλητή και τον πρώτο μου τίτλο κι αυτό είναι αξέχαστο».

Ο προπονητής του Κατάρ, Βαλέρο Ριβέρα αφιέρωσε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα τρία του εγγόνια: «Παίξαμε πολύ καλά και ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα. Αυτή η χώρα, αυτός ο οργανισμός και αυτή η ομάδα αξίζουν το ασημένιο μετάλλιο. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην ομοσπονδία χάντμπολ του Κατάρ και στα τρία μου εγγόνια».

Τέλος, ο Χαμάντ Μαντάντι είπε: «Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. Η ομάδα μας κέρδισε πολλές εμπειρίες από αυτό. Πήραμε μετάλλιο, προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος».

 

Τελευταία Νέα