Το Κατάρ στον τελικό

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Το Κατάρ στον τελικό

bet365

Το Κατάρ είναι στο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ, που διεξάγεται στη πρωτεύουσα του εμιράτου, τη Ντόχα και γίνεται η πρώτη ομάδα εκτός Ευρώπης που μπαίνει στα μετάλλια της διοργάνωσης! Αποστολή ΚΑΤΑΡ, ΑΡΥΓΡΩ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ

Οι Καταριανοί επικράτησαν της Πολωνίας με 31-29, στο κατάμεστο Στάδιο Lousail, έπειτα από πολύ «σφικτό» ματς. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο, προηγούνταν έως το 22’ με το Κατάρ να ακολουθεί πάντα με διαφορά ενός γκολ. Κάπου εκεί όμως άλλαξαν οι ισορροπίες και το Κατάρ πήρε προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως το τέλος, παραδίδοντας μαθήματα τεχνικής.


Κορυφαίοι για τους διοργανωτές ήταν οι Ραφαέλ Καπότε και Καμαλαλντίν Μάλας, οι οποίοι σημείωσαν από έξι τέρματα. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας σαφώς πιστώνεται στον Βαλερό Ριβέρα, τον προπονητή που είχε πανηγυρίσει το προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα με τα χρώματα της Ισπανίας, καθώς κατάφερε και έστησε αυτήν την ομάδα σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών.


«Είχαμε πει ότι χρειαζόμαστε προβάδισμα 2-3 γκολ στο ημίχρονο. Γνωρίζαμε ότι σε αυτό το τουρνουά η Πολωνία είχε νικήσει όλα τα ματς στο δεύτερο μισό, εκτός από την Δανία και Κροατία, εναντίον των οποίο ισοφάρισαν. Γι αυτό περιμέναμε ότι θα ήταν αδύνατο να προκριθούμε αν δεν παίρναμε τη διαφορά των τερμάτων στο ημίχρονο, όμως ευτυχώς τα καταφέραμε και μπορέσαμε να κρατήσουμε τη διαφορά έως το τέλος, παρότι η Πολωνία έπαιξε πολύ, πολύ καλά», δήλωσε ο επιτυχημένος προπονητής.
Ο σκόρερ των έξι τερμάτων, Μάλας τόνισε: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στους οπαδούς μας και όποιον βρίσκεται δίπλα στην ομάδα και τώρα θα τα δώσουμε όλα στον τελικό».


Από την πλευρά του ο Πολωνός κόουτς, Μίκαελ Μπίγκλερ είπε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα γιατί έκανε πραγματικά ότι μπορούσε να πάρει την πρόκριση. Πολέμησαν μέχρι το τέλος. Είμαι χαρούμενος που δεν σταματήσαμε να παλεύουμε για να ξαναμπούμε στο ματς».
Αυτήν την ώρα διεξάγεται ο άλλος ημιτελικός μεταξύ της κατόχου του τίτλου, Ισπανίας και της Γαλλίας.

 

Τελευταία Νέα