To gazzetta στο Αl Jazeera και η παραλίγο... σύλληψη!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
To gazzetta στο Αl Jazeera και η παραλίγο... σύλληψη!

bet365

Διαβάστε πώς το gazzetta.gr... τρύπωσε στις εγκαταστάσεις του Al Jazeera την ώρα που το κεντρικό δελτίο παρουσιάζε της ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και το πώς η Αργυρώ Γιαννουδάκη γλίτωσε την σύλληψη! Αποστολή στο ΚΑΤΑΡ: ΑΡΓΥΡΩ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ

Παρότι όπως φαίνεται και από το σχετικό έγγραφο παρακάτω, είχα άδεια (την οποία εξασφάλισε για λογαριασμό μου, ο καλός φίλος και συνάδελφος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, που εργάζεται στο καταριανό δίκτυο) για να έχω μαζί μου φωτογραφική μηχανή, εκεί που έβγαζα αμέριμνη φωτογραφίες τα εντυπωσιακά κτήρια, τους εξωτερικούς χώρους και το χώρο στάθμευσης, με πλησίασαν τέσσερις κύριοι με κελεμπίες και aviator γυαλί με μάλλον κακές διαθέσεις.

Παρασύρθηκα βλέπετε, γιατί στο χώρο στάθμευσης ήταν καμία εκατοστή αυτοκίνητα και η τιμή του πιο «άχρηστου» ήταν γύρω στα 30 χιλιάρικα, για να φτάσουμε στη Ferrari του διευθυντή… Καταραμένη φτώχεια, που να σας λέω!

Ευτυχώς, σχεδόν αμέσως, εμφανίστηκε ο Άγγλος επικεφαλής ασφαλείας, ο οποίος με γλίτωσε από -δεν θέλω- να ξέρω τι και έσωσα και μερικές φωτογραφίες, αφού οι αξιαγάπητοι κύριοι ήθελαν να σβήσω μέχρι και ένα παρτέρι που είχα φωτογραφήσει. Μην νομίζετε ότι τους έπεισε εύκολα κι αυτός, προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι όσα κράτησα θα μπορούσα να τα βγάλω και από το δρόμο.

Άλλο είναι το θέμα όμως, το Al Jazeera! Το πλάνο των Καταριανών στα μέσα του 1990 ήταν να κάνουν άνοιγμα προς τη Δύση. Το «άρμα» για το πετύχουν αυτό ήταν ο τηλεοπτικός κολοσσός, ο οποίος στελεχώνεται με τους κορυφαίους στο είδος τους απ’ όλο τον κόσμο. Τις λίγες ώρες παραμονής μου εκεί συνάντησα ανθρώπους απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Το Al Jazeera, περιλαμβάνει λοιπόν, ένα κτήριο το οποίο στεγάζει τον αραβόφωνο σταθμό, έναν στο οποίο φιλοξενείται το αγγλόφωνο δίκτυο και ένα training center, στο οποίο δοκιμάζεται όποιος πρόκειται να δουλέψει γι αυτούς.

Όταν πια οι γέφυρες με τη Δύση έπεσαν και άρχισαν οι επενδύσεις στον αθλητισμό σειρά είχε το Be In, ένα καινούριο σχετικά τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο καλύπτει αποκλειστικά αθλητικά γεγονότα και αποτελείται από επτά κανάλια. Αν λάβει κανείς υπόψιν το πάθος του Εμίρη για τα σπορ (πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση του Κατάρ στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χάντμπολ), και το γεγονός ότι διεκδικεί και αναλαμβάνει να διοργανώσει τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα σε όλα τα αθλήματα, αντιλαμβάνεται ότι τα δίκτυα αυτά έχουν πρωτογενείς παραγωγές τις οποίες φυσικά εκμεταλλεύονται.

Όλα είναι στρατηγικά σχεδιασμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια, τίποτα δεν μοιάζει να είναι αφημένο στην τύχη και σημασία δίνεται εξίσου σε όλα τα αθλήματα. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν επισκεφτεί κανείς τη Ντόχα αυτές τις ημέρες που διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, θα δεις διαφημίσεις της διοργάνωσης. Ολόκληροι ουρανοξύστες φιλοξενούν στις προσόψεις τους την επίσημη αφίσα. Θυμάστε πως ήταν στολισμένη η Αθήνα την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων; Ε, έτσι είναι η Ντόχα τώρα, για το χάντμπολ!

 

Τελευταία Νέα