Αποχωρεί η Ορμή από το Κύπελλο

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Αποχωρεί η Ορμή από το Κύπελλο

bet365

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της OXE, να μην κάνει δεκτό το αίτημα της Ορμής να αλλάξει την ημερομηνία του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα η ομάδα της Πάτρας, να απειλεί με αποχώρηση από το θεσμό.

Ο λόγος είναι ότι ο προπονητής της Νέας Ιωνίας και ταυτόχρονα της εθνικής ομάδας Νέων ανδρών, Στέλιος Σεϊρεκίδης δεν θα έχει προλάβει να προπονήσει το σύλλογο του καμία φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων ενόψει του ντέρμπι με την Νέα Ιωνία. Ωστόσο, βέβαια σύμφωνα με την ΟΧΕ, η Ορμή γνώριζε εκ των προτέρων όταν συμφωνούσε με τον συγκεκριμένο προπονητή, ότι η προκήρυξη του Κυπέλλου και η γενική προκήρυξη του αθλήματος δεν προβλέπουν αναβολή σε περίπτωση απουσίας προπονητή.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν με επιστολές τους και οι δύο ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ορμής Λουξ: «Με επιστολή προς την ΟΧΕ και τα ΜΜΕ που υπογράφει ο Πρόεδρος Α. Κόγκας, η Ορμή Λούξ διαμαρτύρεται για την μη αναβολή του αγώνα κυπέλλου με τη Νέα Ιωνία για την Τετάρτη 14/1/15 αντί για τις 10/1/15, προαναγγέλοντας την αποχώρηση της ομάδας από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αναλυτικά η επιστολή:

Με το υπ’αριθμόν 242/14-12-14 έγγραφό μας, ζητούσαμε την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, που θα προέκυπτε από την κλήρωση στις 22/12/14. Ο λόγος που προβάλλαμε το αίτημα για αναβολή του αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας τέλεσης, ήταν, ότι ο προπονητής της ομάδας μας, ο οποίος τυγχάνει και προπονητής της Εθνικής Νέων, θα ήταν απασχολημένος με την προετοιμασία και τους αγώνες της Εθνικής. Οι συγκεκριμένοι αγώνες συμπίπτουν με την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα Κυπέλλου, δηλαδή 9-11/1/15- ο αγώνας έχει οριστεί για τις 10/1/15. Για αυτό και ζητήσαμε η ομάδα μας αντί στις 10-11/1, να αγωνιστεί τρεις ημέρες αργότερα στις 14/1/15, όποιος θα ήταν ο αντίπαλος που θα προέκυπτε από την κλήρωση.

Λειτουργώντας υπεύθυνα και με γνώμονα το καλό του αθλήματος, θεωρήσαμε ότι για θεσμικούς και αγωνιστικούς λόγους, δεν έπρεπε για κανένα λόγο να απασχολήσουμε τον προπονητή της ομάδας, τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έτσι και πράξαμε.

Σύμφωνα με τις Γενικές και Ειδικές προκηρύξεις που αφορούν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, που εσείς έχετε δημοσιεύσει και που στο τελευταίο άρθρο της Ειδικής Προκήρυξης με τίτλο «ΓΕΝΙΚΑ», αναφέρεται:

«Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Γυναικών και που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων από τη Γενική Προκήρυξη από την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση και για οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση, αποφασίζει η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ».

Προκύπτουν λοιπόν εύλογα ερωτήματα, τα οποία σας απευθύνουμε:

Α) Ενώ η κλήρωση του Κυπέλλου έγινε στις 22/12/14, έχοντας προνοήσει, ενεργήσαμε νόμιμα και έγκαιρα, καταθέτοντας εγγράφως το αίτημά μας στις 14/12/14, για το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν ένα μήνα αργότερα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση εκ μέρους της ΟΧΕ. Γιατί λοιπόν η ΔΕΠ δεν συνεδρίασε, ως όφειλε, για ένα εξ’αντικειμένων σοβαρό αίτημα του σωματείου μας;

Β) Γιατί δεν τηρήθηκε το τελευταίο άρθρο της Ειδικής Προκήρυξης Κυπέλλου Γυναικών 2014-2015, με τίτλο «ΓΕΝΙΚΑ»;

Γ) Γιατί η ΔΕΠ «συνεδρίασε» στις 5/1/15, όταν ο αντίπαλος της ομάδας μας ήταν ήδη γνωστός, δημιουργώντας μάλιστα λανθασμένες εντυπώσεις, μεταφέροντας προφορικά το αίτημά μας στο αντίπαλο σωματείο, με το οποίο κληρωθήκαμε και το οποίο είναι αναρμόδιο να δώσει λύση;

Κατόπιν των ανωτέρω, αποφασίσαμε:

1)Να αποσύρουμε την ομάδα μας από τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος, που έχει οριστεί για τις 10/1/15.

2)Να κοινοποιηθεί η επιστολή μας στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

3)Να προσφύγουμε αρμοδίως σε οποιαδήποτε Αρχή κριθεί σκόπιμο.

Ο Πρόεδρος

Α. Κόγκας».

Από την πλευρά της η Νέα Ιωνία επισημαίνει με ανακοίνωση της: «Την παρέμβαση της Νεας Ιωνίας προς την ΟΧΕ προκάλεσε, η επιστολή της Ορμής Λουξ σχετικά με το αίτημα μετάθεσης του αγώνα κυπέλλου Νέας Ιωνίας - Ορμής Λουξ Πάτρας. Σε επιστολή προς τη ΔΕΠ/ΟΧΕ και τα ΜΜΕ, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Α. Κοντογιώργος και ο Γενικός Π. Χατζηιωάννου αναφέρονται τα εξής:

Κύριοι,

Μετά την παραίνεση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Νέων καθώς και του προέδρου των Εθνικών Ομάδων Κώστα Αλεξιάδη, μέσω του πρώην μέλους του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. κ. Αποστολίδη Απόστολου και σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Φ.Ν. Ιωνίας τη Δευτέρα 5/1/2015 και ώρα 20:00, απεφασίσθη ομόφωνα να δεχθούμε το αίτημα και να ορίσουμε τον αγώνα Κυριακή 11/01/2015 και ώρα 18:00 στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας όπως και εζητήθη.

Υπενθυμίζουμε ότι την ημέρα του αρχικού ορισμού του αγώνα το Σάββατο 10/1/2015 δεν έχει αγώνα η Εθνική μας ομάδα στο Άργος (έχει ρεπό). Αυτά με απόλυτο Σεβασμό για την λειτουργία της Εθνικής μας ομάδος και με την ευχή της πρόκρισης της, απ' όλη την αθλητική οικογένεια του Ο.Φ.Ν. Ιωνίας (Δ.Σ. - Προπονητές - Αθλητές - Φιλάθλους).


Ο Πρόεδρος: Αθ. Κοντογεώργος
Ο Γεν. Γραμματέας: Παντελής Χατζηϊωάννου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα