Σε εθνική και Ολυμπιακό ο Βλάχος

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σε εθνική και Ολυμπιακό ο Βλάχος

bet365

Τιμητική χαρακτήρισε ο νέος τεχνικός της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θόδωρος Βλάχος την ευθύνη να αναλάβει μία ομάδα με προοπτικές, όπως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αν και σε άλλα αθλήματα η τοποθέτηση στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, αυτού που έχει την τεχνική ηγεσία στην πρωταθλήτρια ομάδας, θα προκαλούσε εντύπωση αν όχι σάλο, στο πόλο όμως, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο, αφού Σερβία, Ουγγαρία και Κροατία εφαρμόζουν το ίδιο μοντέλο.

Έτσι, τώρα και στην Ελλάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα εξακολουθήσει να έχει το «τιμόνι» των Ερυθρολεύκων. Με ανακοίνωση του, ο Θόδωρος Βλάχος τόνισε σχετικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του:

«Αποδέχτηκα θετικά την πρόταση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο που επικυρώθηκε από το ΔΣ της ΚΟΕ, να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να διαχειριστώ τις τύχες της Εθνικής ομάδας, που τα δύο τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα μπροστά, γεγονός το οποίο οφείλεται και στον προκάτοχο μου, Σάκη Κεχαγιά.

Η ομάδα είναι καλή και με προοπτικές να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Είμαι αισιόδοξος γι αυτό. Η επόμενη ημέρα θα προσπαθήσουμε να είναι ακόμη καλύτερη και ελπιδοφόρα για την Εθνική μας ομάδα».

Η επιλογή του σαφώς στοχεύει στην αποκατάσταση της ενότητας και του καλού κλίματος στην ομάδα, το οποίο το τελευταίο διάστημα είχε διαταραχθεί με αποτέλεσμα την αποχώρηση από την εθνική ομάδα των Χρήστου Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών Θόδωρος Βλάχος, γεννήθηκε στο Βόλο στις 9 Ιουλίου 1969. Έπαιξε πόλο στον τοπικό ΝΟΒΑ και το 1989 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, παίκτης του οποίου ήταν έως το 1999. Ολοκλήρωσε την καριέρα του την επόμενη περίοδο στον Παναθηναϊκό (2000).

Με τον Ολυμπιακό αναδείχθηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας (1992, 1993, 1995, 1996) και ισάριθμες φορές κυπελλούχος Ελλάδας (1992, 1993, 1997, 1998). Πέτυχε συνολικά 365 γκολ στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα των Ανδρών την περίοδο 1987-1989 και χρίστηκε διεθνής 27 φορές, πετυχαίνοντας συνολικά 9 γκολ.

Από το 2000 έως και το 2005, υπήρξε συνεργάτης τεχνικός των Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, Τάμας Κάσας και Βέσελιν Τζούχο στον Ολυμπιακό, με τον οποίο και πανηγύρισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και του Σούπερ Καπ Ευρώπης (2002), ενώ την προηγούμενη χρονιά (2001) έφτασε στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης.

Στη συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου τον οποίο και κοουτσάρισε στην Α1 για 6 περιόδους (έως το 2011).

Στη συνέχεια ανέλαβε πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού όπου και εξακολουθεί σήμερα και με τον οποίο έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (2012, 2013, 2014) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2013, 2014).

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος μιλώντας για την επιλογή του Θοδωρή Βλάχου, ο οποίος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα στην Εθνική ομάδα Σάκη Κεχαγιά τόνισε: «Η επιλογή έγινε από την ΚΟΕ, εκτιμώντας τη γενικότερη παρουσία του Θοδωρή Βλάχου στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, τόσο στην Εθνική ομάδα ως αθλητής όσο και στην γενικότερη παρουσία του στο χώρο. Ο Θοδωρής Βλάχος έχει βαθιά γνώση προσώπων και πραγμάτων στην ελληνική υδατοσφαίριση και θα στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο χρονικό αυτό σημείο. Παράλληλα θα ήθελα να εκφραστώ για τον Σάκη Κεχαγιά, ο οποίος υπήρξε στην Εθνική ομάδα ένας εργατικότατος και άριστοςπροπονητής με θετικά αποτελέσματα στο χρόνο της παρουσίας του στην Εθνική ομάδα και ακόμα καλύτερος άνθρωπος και χαρακτήρας. Η εισήγηση μου στο Δ.Σ. της ΚΟΕ θα είναι η αξιοιποίηση του Σάκη Κεχαγιά στην ελληνική υδατοσφαίριση, σε χώρο σημαντικό για τις Εθνικές ομάδες»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα