«Λουκέτο» στο χόκεϊ και αντιδράσεις!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
«Λουκέτο» στο χόκεϊ και αντιδράσεις!

bet365

Σε ανάκληση της αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ προχώρησε η Γενική Γραματεία Αθλητισμού, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού. Καπράλος & Χατζημιχάλης σχολιάζουν στο gazzetta.gr.

Ο λόγος που οδήγησε τον κ. Ανδριανό στην απόφαση αυτή είναι ότι δεν συμπληρώνονταν ο απαιτούμενος αριθμός σωματείων. (Σημειώνεται ότι για τη σύσταση μίας ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, εκ των οποίων πρέπει να παραμείνουν ενεργά τα 15 για να έχει λόγο ύπαρξης).

Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, καθώς και του τρόπου που γινόταν η ειδική αθλητική αναγνώριση και είχε να κάνει με τη μοριοδότηση αθλητών – μαθητών. Για το τελευταίο πραγματοποιείται έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Δημήτρη Χατζημιχάλη, εκπρόσωπο της ΕΟΕ στο άθλημα ο οποίος τόνισε: «Ο κύριος Ανδριανός έσπευσε να προχωρήσει σε άρση αναγνώρισης της ομοσπονδίας, χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί από εμάς. Παρότι κάναμε αίτηση ακρόασης, η οποία προβλέπεται από τον κώδικα σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, μας αγνόησε. Η κίνηση του είναι απαράδεχτη, αφού βασίζεται σε μία ανώνυμη καταγγελία. Είναι πέρα για πέρα αναληθές ότι δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό ενεργών σωματείων. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι η ανώνυμη καταγγελία για μοριοδότηση, έγινε από την περιοχή της Αργολίδας, Άργος όπου εκλέγεται ο κύριος Ανδριανός. Αντέδρασε έτσι, προκειμένου να αποστασιοποιηθεί.

Είναι σαφές ότι προτιθέμεθα να κινηθούμε δικαστικά προκειμένου να πετύχουμε αναστολή της απόφασης της ΓΓΑ. Είναι παράνομο αυτό που έγινε σε βάρος μίας ομοσπονδίας με ιστορία 20 ετών.

Είναι εκτός πραγματικότητας αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς από το γεγονός ότι προχώρησε σε συγχώνευση του χόκεϊ με το γκολφ, απλά επειδή έχουν μπαστούνια. Συγχώνευσε ένα στατικό άθλημα, με το οποίο ασχολούνται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με το χόκεϊ, το οποίο θα μπορούσε να συγχωνευθεί με το χάντμπολ για παράδειγμα».

Αυτή είναι η τέταρτη ομοσπονδία, της οποία η λειτουργία αναστέλλεται, μετά το κέρλινγκ, το ράγκμπι και τις παγοδρομίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις επισημαίνεται ότι αυτόματα καταργείται ο εκπρόσωπος του αθλήματος από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σαφώς αλλάζουν οι ισορροπίες σε αυτή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος σχολίασε επίσης στο gazzetta.gr αυτή τη εξέλιξη: «Πλέον έχουμε μία ολομέλεια μικρότερη κατά τέσσερα μέλη. Σίγουρα μας λυπεί όταν φεύγουν ολυμπιακά αθλήματα, αλλά από την άλλη και ο Υφυπουργός αθλητισμού κάνει τη δουλειά του και όσα προβλέπει ο νόμος. Ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε ομοσπονδία έχει δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι αδικείται, όμως σίγουρα θα πρέπει να φροντίζει τα του οίκου της, δηλαδή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της».

 

Τελευταία Νέα