Gazzetta TV: 40 χρόνια από το Rumble in the Jungle!

Βασίλης Τσίγκας
Gazzetta TV: 40 χρόνια από το Rumble in the Jungle!

bet365

Δείτε οπτικοακουστικό υλικό από τη θρυλική μάχη του Μοχάμεντ Αλί με τον Τζορτζ Φόρμαν στην Κινσάσα του Ζαΐρ, για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή βαρέων βαρών.

Στις 30 Οκτωβρίου 1974, διεξήχθη στην Κινσάσα του Ζαΐρ στην Αφρική, η σπουδαιότερη ίσως μάχη μέσα στα ρινγκ. Αντίπαλοι, ο Μοχάμεντ Αλί και ο τότε παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζορτζ Φόρμαν.

Ο Αλί, από τον οποίο είχαν πάρει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών το 1967 επειδή αρνήθηκε να καταταχθεί στον αμερικανικό στρατό για τον πόλεμο του Βιετνάμ, επικράτησε του Φόρμαν στον όγδοο γύρο με νοκ-άουτ.

Ο Κάσιους Μαρσέλους Κλέι Τζούνιορ, όπως ήταν το όνομά του προτού το αλλάξει σε Μοχάμεντ Αλί για θρησκευτικούς λόγους, γεννήθηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι το 1942. Ξεκίνησε την καριέρα του στη πυγμαχία τη δεκαετία του ’50, κερδίζοντας μάλιστα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Έγινε πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1964, επικρατώντας του Σόνι Λίστον, όμως έχασε τον τίτλο του ’67, όταν αρνήθηκε να πολεμήσει στο Βιετνάμ, λόγω της θρησκείας του, αφού στο ενδιάμεσο είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Τον Μάρτιο του ’71 προσπάθησε να πάρει πίσω τον τίτλο του, όμως έχασε από τον Τζο Φρέιζιερ στην μάχη που έχει μείνει στην ιστορία ως “The Fight of the Century”.

Τελικά, τα κατάφερε τον Οκτώβριο του ’74 στο Ζαΐρ, απέναντι στον Τζορτζ Φόρμαν, ο οποίος στο μεταξύ, είχε νικήσει τον Φρέιζιερ στις αρχές του ’73.

Στο σύνολο της καριέρας του, ο Αλί πάλεψε 61 φορές με ρεκόρ 56 νίκες (37 νοκ-άουτ) και 5 ήττες. Τελευταία του μάχη ήταν η ήττα από τον Τρέβορ Μπέρμπικ το 1981. Λίγο μετά την απόσυρσή του, διαγνώσθηκε με Πάρκινσονς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα