Τζόκοβιτς-Μάρεϊ και... Λονδίνο

Gazzetta team
Τζόκοβιτς-Μάρεϊ και... Λονδίνο

bet365

Η τελική τετράδα του Paris Masters βγαίνει σήμερα στο Μπερσί, αλλά ενδέχεται να μάθουμε οριστικά τους οκτώ που θα βρεθούν στο Ο2 για το ATP World Tour Finals!
Τα φώτα, ασφαλώς, κλέβει η μάχη ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον καυτό Άντι Μάρεϊ, οι οποίοι θα αναμετρηθούν για 23η φορά στην καριέρα τους. Όλα... δείχνουν Νόλε, αφού ο 27χρονος Σέρβος προηγείται με 14-8 στο head to head, έχει κερδίσει έξι από τις επτά τελευταίους αγώνες τους, ενώ δεν έχει χάσει φέτος από τον Βρετανό (4-0).
Ο Άντι (No.8), ωστόσο, φαίνεται ότι έχει βρει πλέον τον καλό του εαυτό και μετράει 20 νίκες στα τελευταία 22 παιχνίδια του! Σε μια υπερπροσπάθεια για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους τελικούς του Λονδίνου, αγωνίζεται για έκτη σερί εβδομάδα στο τουρ (!) και οι κόποι του ανταμείφθηκαν... Κέρδισε τρεις τίτλους και με τη χθεσινή νίκη του επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έκλεισε οριστικά θέση στο Ο2, οπότε θα κατεβεί στο ματς με λίγο... λιγότερο άγχος!
Ο Νόλε, από την άλλη, όσο κερδίζει ο Ρότζερ Φέντερερ, τόσο αγχώνεται για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης... Δείχνει, πάντως, ότι είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς να έχει χάσει το... μυαλό του μετά τη γέννηση του γιου του! Σήμερα, βέβαια, είναι η πιο μεγάλη δοκιμασία για τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, που είναι και ο υπερασπιστής του τίτλου.
Ο Φέντερερ παραμένει ζωντανός στο όνειρο της επιστροφής στην κορυφή, αλλά και εκείνος πρέπει σήμερα να ξεπεράσει ένα υψηλό εμπόδιο... Ο Μίλος Ράονιτς (Νο.10 στον κόσμο) φιλοδοξεί να πετύχει την πρώτη του νίκη σε βάρος του βασιλιά (0-6) και αν τα καταφέρει θα συνεχίσει να ελπίζει στην πρώτη παρουσία του στο Ο2. Αλλιώς την οκτάδα θα συμπληρώσουν οι Τόμας Μπέρντιχ, Κέι Νισικόρι και Νταβίντ Φερέρ.
Ο 29χρονος Τσέχος (Νο.5) ανοίγει το πρόγραμμα στο κεντρικό κορτ και θα προσπαθήσει να πετύχει τη 12η νίκη σε ισάριθμους αγώνες με τον Κέβιν Άντερσον (Νο.18). Ένα... καθόλου ευχάριστο ματς απ για τον 28χρονο Νοτιοαφρικανό, που έδειξε πάντως χαρακτήρα στο ματς με τον Σταν Βαβρίνκα και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για την οκτάδα. Αν ο Μπέρντιχ κερδίσει κλείνει αυτόματα θέση και στο τουρνουά της βρετανικής πρωτεύουσας.
Η αυλαία θα πέσει με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στον Νταβίντ Φερέρ (Νο.6) και τον Κέι Νισικόρι (Νο.7). Και οι δύο, όπως είπαμε, διεκδικούν τη συμμετοχή στη λαμπερή διοργάνωση του Λονδίνου και την ώρα που θα μπουν στο κορτ θα ξέρουν αν... καθάρισε για εκείνους ο Φέντερερ. Ελπίζουν, δηλαδή, σε... διπλή πρόκριση! Ο Κέι, βέβαια, περνάει έτσι και αλλιώς αν κερδίσει τον Ισπανό ή χάσει ο Μπέρντιχ. Ο 24χρονος Ιάπωνας προηγείται ελαφρώς στο head to head (4-3) και έχει δύο σερί νίκες σε βάρος του Φερού, που πέρυσι είχε φτάσει ως τον τελικό του τουρνουά. Η διοργάνωση καλύπτεται τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ Sport 3.
Το πρόγραμμα:
Court Central
15.00: Μπέρντιχ-Άντερσον
17.00: Ράονιτς-Φέντερερ
20.30: Τζόκοβιτς-Μάρεϊ
22.30: Φερέρ-Νισικόρι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα