Δέκατος τελικός για Φέντερερ!

Gazzetta team
Δέκατος τελικός για Φέντερερ!

bet365

Tο πανίσχυρο σερβίς του Ίβο Κάρλοβιτς ταλαιπώρησε τον Ρότζερ Φέντερερ και... εκνεύρισε τους συμπατριώτες του στη Βασιλεία, όμως ο Ελβετός βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη και αύριο θα διεκδικήσει τον 82ο τίτλο στην καριέρα του!

Ο 33χρονος τενίστας λύγισε τον πανύψηλο Κροάτη με 7-6(8), 3-6, 6-3 και θα παλέψει για τον τρόπαιο με τον υπερφορμαρισμένο Νταβίντ Γκοφέν, που έβαλε φρένο στην τρελή κούρσα του 17χρονου Μπόρνα Τσόριτς επικρατώντας με 6-4, 3-6, 6-3. Θα είναι ο δέκατος φετινός τελικός (4-5) για τον Φεντ και από μόνος του αυτός ο αριθμός εξηγεί πώς ο βασιλιάς έχει ελπίδες για επιστροφή στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Το έργο του Φέντερερ, πάντως, δεν ήταν καθόλου εύκολο σήμερα... Ο 35χρονος αντίπαλός του έκανε... πάρτι σχεδόν σε κάθε service game του (σημείωσε 33 άσους) με αποτέλεσμα να στριμώξει για τα καλά τον βασιλιά! Παρότι είχε τρία μπρέικ πόιντ στο πρώτο σετ ο Ρότζερ, τελικά οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ όπου ο "γηπεδούχος" πήρε το προβάδισμα με έξυπνο και ψυχωμένο παιχνίδι...
Ίδια ήταν η γεύση και στο δεύτερο σετ, καθώς και οι δύο σέρβιραν καλά και το μπρέικ φαινόταν... πολύ μακριά. Όλα αυτά μέχρι το 4-3, αφού ο Φέντερερ έκανε ένα πολύ κακό service game και έδωσε την ευκαιρία στον Ίβο να τον σπάσει και στη συνέχεια να σερβίρει με επιτυχία για την ισοφάριση του αγώνα.
Στο καθοριστικό σετ, όμως, ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Μετά το αρχικό 1-1 κέρδισε 12 σερί πόντους και πέρασε μπροστά με 4-1! Εκεί ακριβώς τελείωσε το παιχνίδι... Ο Φεντ υπερασπίστηκε με άνεση το σερβίς του καθαρίζοντας την πρόκριση και με νίκη αύριο μπορεί να βάλει και 200 πόντους στην τσέπη! Είναι στον τελικό του Swiss Indoors για ένατη σερί χρονιά και ελπίζει αυτή τη φορά να μην απογοητεύσει τους συμπατριώτες του και να σηκώσει την έκτη κούπα μπροστά τους. Έχει 15 συμμετοχές στο τουρνουά και μόνο σε τέσσερις από αυτές δεν έφτασε στον τελικό! Πέρυσι και πρόπερσι έχασε από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.
Θα αντιμετωπίσει, μάλιστα, έναν ακόμα τενίστα που τον θεωρεί είδωλό του! Ο 23χρονος Βέλγος, Νο.28 στον κόσμο, βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και μετά το Γουίμπλεντον έχει παίξει 45 αγώνες σε τουρνουά της ΑΤΡ και Challenger. Απολογισμός; Δύο ήττες και 43 νίκες! Έχει συναντηθεί άλλη μια φορά με τον Φέντερερ, το 2012 στο Ρολάν Γκαρός, και ο Ελβετός είχε κερδίσει 3-1 με ανατροπή. Ο τελικός θα αρχίσει στις 15.30.
 

Τελευταία Νέα