Πειστικός Φέντερερ

Gazzetta team
Πειστικός Φέντερερ

bet365

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκαμψε σε straight sets την αντίσταση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο.11) και πάει φουλ για τον 82ο τίτλο του!
Ο 33χρονος Ελβετός (Νο.2) επικράτησε σε 7-6(4), 6-2 σε 89 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για την τετράδατου τουρνουά της γενέτειράς του, της Βασιλείας. Αποφασιστικός και με νοοτροπία νικητή για άλλη μια φορά τη φετινή σεζόν, ο βασιλιάς πέρασε στον έβδομο σερί ημιτελικό (!) και παραμένει ζωντανός στη διεκδίκηση του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης! Επόμενος αντίπαλός του στη διοργάνωση είναι ο Ίβο Κάρλοβιτς, που νίκησε εύκολα 6-4, 6-4 τον Μπέντζαμιν Μπέκερ.
Ο Φεντ σέρβιρε εξαιρετικά στο πρώτο σετ, όμως όταν βρέθηκε υπό πίεση στο 5-6 χρειάστηκε να σβήσει τέσσερα σετ πόιντ του Ντίμι. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν σε τάι μπρέικ, όπου ο Φέντερερ πήρε γρήγορα προβάδισμα με δύο μίνι μπρέικ και παρότι έχασε το ένα, εκματελλεύτηκε το πρώτο του σετ πόιντ κάνοντας το 1-0.
Ο κάτοχος 17 major τίτλων μπήκε με φόρα στο δεύτερο σετ και με επιθετικό παιχνίδι πήρε κεφάλι με 3-0. Ο Ντιμιτρόφ βρήκε τον ρυθμό του και προσπάθησε στη συνέχεια να φανεί απειλητικός στο σερβίς του αντιπάλου του, όμως ο Φέντερερ έβρισκε πάντα τις λύσεις και κρατούσε εύκολα ή δύσκολα το προβάδισμα. Φρόντισε, μάλιστα, να κάνει και δεύτερο μπρέικ στο φινάλε και να καθαρίσει χωρίς άγχος την πρόκριση.
Ο Ρότζερ μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Race, ενώ ο Ντίμι χρειάζεται πλέον σούπερ πορεία στο Παρίσι προκειμένου να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την πρόκριση στους τελικούς του Λονδίνου. Να σημειώσουμε ότι φέτος ο Φέντερερ έχει πάρει μέρος σε 15 τουρνουά και έχει φτάσει στα ημιτελικά σε 12 από αυτά! Μοναδικές εξαιρέσεις το Μαϊάμι, η Ρώμη και το Ρολάν Γκαρός.
 

Τελευταία Νέα