Ξιφασκία: Σε πέντε χώρες αγωνίζονται Ελληνες αθλητές

Gazzetta team
Ξιφασκία: Σε πέντε χώρες αγωνίζονται Ελληνες αθλητές

bet365

Σε πέντε χώρες έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της η Ελληνική Ξιφασκία αυτό το Σαββατοκύριακο (25-26/10), καθώς στη Βουλγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία και Ελβετία θα αγωνιστούν Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.
  • Στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας θα διεξαχθεί το Κύπελλο Κόσμου στην Σπάθη Νέων Ανδρών (ατομικά – ομαδικά) και θα αγωνιστούν τέσσερις Έλληνες. Με έξοδα της Ομοσπονδίας ταξιδεύουν οι Μάριος – Ευάγγελος Γιακουμάτος και Ρομπέρτο Ντάβολι και με προσωπική κάλυψη εξόδων οι: Βαγγέλης Καλομοίρης (ΑΕΚ) και Αλέξανδρος Πολιάκοβ (ΑΠΟΛΛΩΝ). Τους αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γκαμπριέλ Ντούτσια και ο διεθνής διαιτητής μας Ανδρέας Δούβης.
  • Στο Σοσνόβιετς της Πολωνίας είναι προγραμματισμένο να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Γυναικών στην Σπάθη και θα διεξαχθούν αγώνες στα ατομικά και τα ομαδικά. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Θεοδώρα Γκουντούρα, Αριάννα Σακελλαρίου (με έξοδα της Ομοσπονδίας) και Κλαίρη Μπένου (ΑΕΚ) με προσωπική κάλυψη εξόδων. Τις αθλήτριες συνοδεύει ο προπονητής Θανάσης Δελενίκας.
  • Στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων- Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Τέσσερις Έλληνες αθλητές θα συμμετάσχουν με προσωπικά τους έξοδα και πρόκειται για τους αθλητές του ΟΞΙΦ Αστέριο Τσώκα, Γιώργο Σκενδέρη, Ζωή Μοσχοπούλου και τον αθλητή του Κολλεγίου Νέου Ηρακλείου Διονύση Μπουγάτσο.
  • Στο Λενιάνο της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών και με προσωπικά της έξοδα θα συμμετάσχει η Νίκη Σιδηροπούλου.
  • Στη Βέρνη της Ελβετίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών και θα συμμετάσχει ο αθλητής του ΠΑΟ Σάββας Καββαδίας με προσωπικά του έξοδα.

Στην Αθήνα τέλος, το Σάββατο (25/10) στο ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο Ελλάδος στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές – αθλήτριες άνω των 13 ετών. Στις 9.30 το πρωί στη μάχη θα μπουν οι Άνδρες, ενώ στις 15:00 θα αγωνιστούν οι Γυναίκες! Το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο και αρκετός κόσμος θα βρεθεί στο Μαρούσι προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες.

 

Τελευταία Νέα