Με ανατροπή ο Φέντερερ

Gazzetta team
Με ανατροπή ο Φέντερερ

bet365

Όπως ακριβώς και πέρυσι, ο Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε να φέρει τα πάνω κάτω για να κάμψει την αντίσταση του Ντένις Ιστόμιν και να προκριθεί στην οκτάδα του Swiss Indoors!
Ο 33χρονος Ελβετός ανησύχησε τους συμπατριώτες του στο πρώτο σετ, όμως επικράτησε τελικά με 3-6, 6-3, 6-4 και συνεχίζει την πορεία του στο τουρνουά της γενέτειράς του, της Βασιλείας. Και παραμένει, φυσικά, ζωντανός στην υπερπροσπάθεια που κάνει για επιστροφή στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο επόμενος αντίπαλός του είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (No.11), που κέρδισε άνετα 6-2, 6-2 τον Βάσεκ Πόσπισιλ. Οι δυο τους έχουν τεθεί μόνο μια φορά αντιμέτωποι, πέρυσι στα προημιτελικά του ίδιου τουρνουά και ο Ρότζερ είχε κερδίσει σε straight sets!
Ένα κακό service game του Φεντ ήταν αρκετό για να τον κάνει να... κυνηγάει τον τενίστα από το Ουζμπεκιστάν (Νο.55). Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο βασιλιάς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του να απειλήσει το σερβίς του. Έχασε μόλις δύο πόντους όταν είχε τις μπάλες στα χέρια του και το μπρέικ που έκανε στο 3-2 τον ξαναέβαλε στο παιχνίδι.
Ο Φέντερερ μπήκε στο τρίτο σετ αποφασισμένος να περάσει από νωρίς στη θέση του οδηγού και τα κατάφερε στο τρίτο γκέιμ (2-1), αφού όμως σπατάλησε μέχρι τότε επτά μπρέικ πόιντ. Παρότι απειλήθηκε μια φορά από τον Ιστόμιν, υπερασπίστηκε το σερβίς του μέχρι το τέλος και πήρε την πρόκριση μετά από 1 ώρα και 48 λεπτά.
Στην οκτάδα βρίσκεται από χθες και ο Ράφα Ναδάλ, που έμαθε σήμερα τον αντίπαλό του. Πρόκειται για τον ταλαντούχο Μπόρνα Τσόριτς από την Κροατία, που απέκλεισε με 6-4, 6-4 τον Αντρέι Γκολούμπεφ. Είναι η δεύτερη φορά που ο 17χρονος τενίστας προκρίνεται σε προημιτελικά ΑΤΡ διοργάνωσης και να δούμε αν μπορεί να... ορθώσει ανάστημα μπροστά στον Ράφα!
Το εισιτήριο πήρε και ο Μίλος Ράονιτς, αλλά ίδρωσε για να λυγίσει με 6-4, 6-7(5), 7-6(3) τον Αμερικανό Ντόναλντ Γιανγκ. Ο 23χρονος Καναδός έκλεισε ενδιαφέρον ραντεβού με τον υπερφορμαρισμένο Νταβίντ Γκοφέν. Συνεπής, τέλος, ήταν και ο Ίβο Κάρλοβιτς, που άφησε έξω με 6-7(6), 6-4, 6-3 τον Κένι Ντε Σέπερ και θα παίξει με τον Μπέντζαμιν Μπέκερ. Ο έμπειρος Γερμανός είδε τον Μικαΐλ Κουκούσκιν να εγκαταλείπει το κορτ στο τρίτο σετ της αναμέτρησής τους και ενώ έχανε 6-7(3), 7-6(4), 4-0.
Το αυριανό πρόγραμμα θα ανοίξει στις 15.00 με Ράονιτς-Γκοφέν και θα ακολουθήσουν τα ματς Κάρλοβιτς-Μπέκερ, Τσόριτς-Ναδάλ και Φέντερερ-Ντιμιτρόφ.
 

Τελευταία Νέα