Απογείωση με Φέντερερ!

Gazzetta team
Απογείωση με Φέντερερ!

bet365

Η Ελβετία είχε την τύχη να ποντάρει στον Ρότζερ Φέντερερ για την πρόκρισή της στον τελικό του Davis Cup και ο βασιλιάς δεν απογοήτευσε τους συμπατριώτες του!

Ο 33χρονος τενίστας επικράτησε με 6-2, 6-3, 7-6(4) του Φάμπιο Φονίνι (Νο.17) σε δύο ώρες και η ομάδα του θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά μετά από 22 ολόκληρα χρόνια να διεκδικήσει το παρθενικό της τρόπαιο στη διοργάνωση! Αντίπαλός της η Γαλλία των Τσονγκά, Γκασκέ, Μονφίς και οι αγώνες θα διεξαχθούν 21-23 Νοεμβρίου στο σπίτι των τρικολόρ...

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Φέντερερ σέρβιρε για άλλη μια φορά εξαιρετικά και στα δύο πρώτα σετ δεν απειλήθηκε από τον 27χρονο Ιταλό. Στο τρίτο σετ, ωστόσο, ο Φάμπιο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη χαλάρωση του Ελβετού και είχε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ. Ο Φεντ βρήκε το καλό πρώτο σερβίς όποτε ήταν με την πλάτη στον τοίχο και παίζοντας αποφασιστικά στο τάι μπρέικ έφτασε στην ιστορική πρόκριση, γράφοντας το 3-1 επί της Ιταλίας. Ήταν η τρίτη ήττα του Φονίνι σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Φέντερερ, που δεν έχει χάσει ούτε σετ.

Το Palexpo της Γενεύης ήταν πλέον έτοιμο να... εκραγεί και είχε την ευκαιρία να αποθεώσει τον "ήρωά" του, όταν Σέβεριν Λούτι και Σταν Βαβρίνκα πήραν στους ώμους τους τον Ρότζερ και έκαναν τον γύρο του θριάμβου...

Καθάρισε, λοιπόν, ο Φεντ για την Ελβετία και θα προσπαθήσει να βάλει στη συλλογή του ένα από τα λίγα τρόπαια που του λείπουν... Με δύο νίκες αυτό το τριήμερο (η πρώτη επί του Μπολέλι) έδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλη γίνεται η Ελβετία όταν τον έχει στις τάξεις της!

"Είναι φοβερό για όλη την Ελβετία", δήλωσε πανευτυχής μετά τη λήξη του αγώνα ο Λούτι, κάπτεν των θριαμβευτών και προπονητής του Φέντερερ. "Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι. Ο Ρότζερ δεν είχε πολύ χρόνο να συνηθίσει το κορτ και τις συνθήκες, ενώ υπήρχε και μεγάλη πίεση. Για μένα, έπαιξε πάλι φανταστικό τένις".

Δηλώσεις, φυσικά, έκανε και το πρόσωπο της ημέρας, ο μεγάλος Ρότζερ: "Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου με τους φαν και τους αγαπημένους σου. Είμαι χαρούμενος που έκανα τη διαφορά. Τα πιο κλασικά ματς απ έχουν γίνει με παίκτες της Γαλλίας κι έτσι είμαι ικανοποιημένος. Θα δούμε τώρα πώς θα πάει στους τελικούς".

 

Τελευταία Νέα