Ασταμάτητος ο Μονφίς!

Gazzetta team
Ασταμάτητος ο Μονφίς!

bet365

Έστω και με μια μέρα καθυστέρηση, ο Γκαέλ Μονφίς έκανε στον εαυτό του το καλύτερο δώρο γενεθλίων: την πρόκριση στην οκτάδα του US Open!

Ο 28χρονος Γάλλος (Νο.20 του ταμπλό) λύγισε με 7-5, 7-6(6), 7-5 τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο.7) και συνεχίζει την πορεία του χωρίς να έχει χάσει σετ στη Νέα Υόρκη! Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης και ο αντίπαλός του θα προκύψει από το ματς Φέντερερ-Μπαουτίστα Αγούτ.

Τα κατάφερε, μάλιστα, παρόλο που από τα μέσα του δεύτερου έδειχνε ότι βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης... Έχασε το προβάδισμά του με 4-2 και ο Ντίμι, πιο φρέσκος παρά την υπερβολική ζέστη, φαινόταν έτοιμος να κάνει την αντεπίθεση. Και όμως, το σετ πήγε στο τάι μπρέικ... Ο 23χρονος Βούλγαρος δεν εκμεταλλεύτηκε δύο σετ πόιντ (το ένα, μάλιστα, σε ένα κακό drop shot του Μονφίς) και ο Γκάελ ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη.

Και στο τρίτο σετ, ωστόσο, ο Μονφίς είχε προβλήματα φυσικής κατάστασης. Κράτησε με νύχια και με δόντια το σερβίς του, μόνο που πάτησε το γκάζι στο φινάλε. Ήξερε ότι αν το ματς δεν τελείωνε εκεί, ο Ντιμιτρόφ θα γινόταν αυτομάτως το φαβορί για τη νίκη. Έκανε, λοιπόν, το μπρέικ στο 6-5 και έβαλε φρένο στα όνειρα του Γκριγκόρ, που στα χαρτιά ήταν ικανός να μπει σφήνα στους Big Three... Τον πρόδωσε, όμως, το πρώτο σερβίς του (57%), ενώ υπέπεσε σε 38 αβίαστα λάθη (31 winners). Ο Μονφίς είχε λιγότερους winners (29), αλλά και λιγότερα αβίαστα λάθη (30).

 

Τελευταία Νέα