Τζόκοβιτς-Μάρεϊ στην οκτάδα

Gazzetta team
Τζόκοβιτς-Μάρεϊ στην οκτάδα

bet365

Ο Άντι Μάρεϊ πέτυχε την πρώτη του νίκη σε βάρος τενίστα του Top 10 μετά τον περσινό τελικό του Γουίμπλεντον και σφράγισε το πολυαναμενόμενο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του US Open!

Κάτι από τον Άντι των δύο major θύμισε ο 27χρονος Βρετανός (Νο.9) και λύγισε με 7-5, 7-5, 6-4 τον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά, Νο.10 στον κόσμο. Κόντρα στον Νόλε, βέβαια, θα πρεπει να κάνει ακόμα καλύτερο παιχνίδι, όμως το βέβαιο είναι ότι η ψυχολογία του ανέβηκε κατακόρυφα και μπορεί να πάει ακόμα παραπέρα... Θα είναι η τέταρτη σερί εμφάνισή του στα προημιτελικά του αμερικανικού major, το οποίο κέρδισε το 2012.

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στους δύο τενίστες, που είχαν ως... έξτρα αντίπαλο τις σκληρές καιρικές συνθήκες στη Νέα Υόρκη. Η υγρασία φάνηκε να τους εξαντλεί σε ορισμένα σημεία του αγώνα, ωστόσο το επίπεδο παρέμεινε υψηλό μεχρι το φινάλε... Ο 29χρονος Γάλλος έχασε στα σημεία το πρώτο σετ, αλλά είχε τις ευκαιρίες να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης. Προηγήθηκε με μπρέικ τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο σετ, όμως δεν άντεξε στα πολύ δύσκολα και τα 43 αβίαστα λάθη έβαλαν φρένο στην προσπάθειά του.

Ο Μάρεϊ, από την άλλη, ήταν πολύ επιθετικός, σημείωσε 45 winners (έναντι 32 του Τσονγκά) και υπέπεσε σε 18 αβίαστα λάθη, πολύ... τιμητικός αριθμός. Ήταν και σούπερ αποτελεσματικός στο φιλέ, με 28/31 πόντους (24/40 ο Γάλλος).

Ο Άντι θα συναντηθεί με τον Νόλε σε major για πρώτη φορά μετά τον περσινό τελικό του Γουίμπλεντον... Ο Σέρβος προηγείται με 12-8 στο head to head και ήταν νικητής με 2-0 στη μοναδική φετινή τους αναμέτρηση, στο Masters του Μαϊάμι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα