Απολαυστικός Φέντερερ

Gazzetta team
Απολαυστικός Φέντερερ

bet365

Ένα σετ κράτησε η... κρίση του Ρότζερ Φέντερερ. Μετά πήρε μπρος και έφυγε για τους "16" του US Open!

Ο 33χρονος Ελβετός, Νο.2 του ταμπλό, κέρδισε 4-6, 6-1, 6-1, 6-1 τον Μαρθέλ Γκρανόγερς (Νο.42) και συνεχίζει την πορεία προς τον έκτο τίτλο του στη Νέα Υόρκη. Και θα επαναλάβουμε ότι με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, αλλά και τη... βοήθεια της κληρωτίδας φαίνεται ότι έχει πολλές πιθανότητες για να τα καταφέρει... Έφυγε, άλλωστε, ένα από τα πιο υψηλά εμπόδια της δικής του πλευράς του ταμπλό, ο Νταβίντ Φερέρ.

Ο Γκρανόγερς, εξπέρ στο διπλό, εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Ρότζερ στο ματς και πήρε γρήγορα το προβάδισμα με 5-2. Στο σημείο αυτό διακόπηκε για περίπου 2.5 ώρες ο αγώνας λόγω βροχόπτωσης και όταν ξεκίνησε, βράδυ πια στη Νέα Υόρκη, ο Φεντ μπήκε στο άδειο αρχικά Arthur Ashe Stadium (αφού δεν είχαν μπει οι... βραδινοί) πολύ δυναμικά και μείωσε σε 5-4. Ο Ισπανός, ωστόσο, έκανε νέο μπρέικ και πήρε ανέλπιστα το πρώτο σετ.

Ο Φέντερερ, βέβαια, δεν πανικοβλήθηκε... Έχασε το πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ, όμως πήρε εννέα στη σειρά, φέρνοντας το ματς στα ίσα και παίρνοντας κεφάλι στο τρίτο με 3-0. Απίθανα πράγματα έκανε σε αυτό το διάστημα ο κάτοχος 17 major, την ίδια ώρα που ο Γκρανόγερς μάταια προσπαθούσε να βρει τρόπους για να μείνει στο παιχνίδι. Έτσι, σχεδόν... για πλάκα ο Φέντερερ έφτασε στη νίκη μετά από δύο ώρες αγώνα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού επικρατούσε έντονη ζέστη και υγρασία. Ακόμα και εκείνος έφυγε από το κορτ καταϊδρωμένος!

Πολύ επιθετικό και με μεγάλη ποικιλία το παιχνίδι του Φεντ, που σημείωσε 57 winners, ενώ είχε 27 αβίαστα λάθη και 32/51 πόντους στο φιλέ. Τα αντίστοιχα νούμερα του Γκρανόγερς ήταν 25, 20 και 22/36.

Ο επόμενος αντίπαλος του Φέντερερ, που πέρασε στον τέταρτο γύρο του US Open για 14η σερί χρονιά είναι ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο.17 του ταμπλό). Ο 26χρονος Ισπανός πέτυχε εμφατική νίκη σε βάρος του Αντριάν Μαναρινό με 7-5, 6-2, 6-3 και θα παίξει με τον βασιλιά για πρώτη φορά!

Μετωπική Μπέρντιχ-Τιμ

Στο ύψος του στάθηκε για άλλη μια φορά ο Τόμας Μπέρντιχ (Νο.6) και υπέταξε με 6-3, 6-2, 6-4 τον Ρώσο Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι. Στον δρόμο του βρίσκει τώρα τον φοβερό και τρομερό Ντόμινικ Τιμ, που συνεχίζει τις εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις. Ο 21χρονος Αυστριακός άφησε εκτός διοργάνωσης τον Φελιθιάνο Λόπεθ (No.19) με 6-4, 6-2, 6-3 και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τέταρτο γύρο Grand Slam.

 

Τελευταία Νέα