Συγκινεί η Λούτσιτς-Μπαρόνι

Βίκυ Γεωργάτου‏
Συγκινεί η Λούτσιτς-Μπαρόνι

bet365

Πριν ρίξει τη... βόμβα στη Νέα Υόρκη με τον αποκλεισμό της Σιμόνα Χάλεπ, η μοναδική νίκη της Μιργιάνα Λούτσιτς Μπαρόνι επί τενίστριας του Top 10 ήταν απέναντι στη Μόνικα Σέλες!

Σημειώθηκε στο Γουίμπλεντον το 1999, τότε που το κορίτσι-φαινόμενο από την Κροατία έφτασε ως τα ημιτελικά του λονδρέζικου major και έκανε δύσκολη τη ζωή της μεγάλης Στέφι Γκραφ. Είχε όλο τον κόσμο στα πόδια της... Στα 17 της χρόνια είχε προλάβει να πανηγυρίσει δύο τίτλους στο επαγγελματικό τουρ και να κατακτήσει το διπλό του Αυστραλιανού Όπεν σε ηλικία 15 ετών, με παρτενέρ τη Μαρτίνα Χίνγκις.

Λίγους μήνες μετά το Γουίμπλεντον, όμως, άρχισε ο κατήφορος. Η ταλαντούχα τενίστρια αποκάλυψε ότι την κακοποιούσε επί χρόνια ο πατέρας-προπονητής της και μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ξεφύγει... Ακολούθησαν έντονα οικονομικά προβλήματα, που δεν της επέτρεπαν να αγωνίζεται στο τουρ, αλλά και τραυματισμοί, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το άθλημα μέχρι το 2007.

Το τελευταίο διάστημα κάνει μια νέα προσπάθεια για να αφήσει ξανά το στίγμα της, χωρίς όμως επιτυχία... Και ήρθε χθες ο θρίαμβος επί της Χάλεπ για να στείλει μετά από 15 χρόνια και πάλι όλα τα φώτα πάνω της! Η καλύτερη μέρα της ζωής της, όπως τη χαρακτήρισε...

"Είμαι λίγο συγκινημένη τώρα, συγνώμη", είπε στη συνέντευξη τύπου και ξέσπασε σε κλάματα. "Ήταν πολύ δύσκολο. Συγνώμη. Μετά από τόσα χρόνια να είμαι εδώ ξανά, είναι, απίστευτο. Το ήθελα τόσο πολύ. Πολλές φορές έφτανα σε σημείο που μπορούσα να το κάνω. Όμως το ήθελα τόσο πολύ που "καιγόμουν". Συγνώμη και πάλι. Είμαι πολύ χαρούμενη".

Το όνειρο, λοιπόν, της 32χρονης Μιργιάνα, που χρειάστηκε να πετύχει τρεις νίκες στα προκριματικά για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του US Open συνεχίζεται. Και η αντίπαλός της στη φάση των "16" είναι η Ιταλίδα Σάρα Εράνι.

 

Τελευταία Νέα