Άγγιξε το βάθρο η Κορακάκη

Gazzetta team
Άγγιξε το βάθρο η Κορακάκη

bet365

Πολύ κοντά στο βάθρο των νικητών βρέθηκε η Άννα Κορακάκη στους Αγώνες Νέων της Κίνας, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών, στη σκοποβολή.

Η νεαρή πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε τον αρχικό στόχο της που ήταν η πρόκριση στην τελική οκτάδα, τερματίζοντας δεύτερη στον προκριματικό με σκορ 380/400 (93, 97, 95, 95), για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ψυχοφθόρος διαδικασία του τελικού.

Να αναφέρουμε ότι σε κάθε γύρο αποκλείεται ο αθλητής με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων και η Κορακάκη κατάφερε να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση ανάμεσα στις ολυμπιονίκες. Ωστόσο, τα χειροκροτήματα στη διάρκεια του τελικού την αποσυντόνισαν και οι τελευταίες βολές της (9,5 & 9,3) της στέρησαν τη δυνατότητα να πανηγυρίσει το μετάλλιο, μένοντας εκτός βάθρου για 0,6 του βαθμού.

Μετά τον αγώνα η Κορακάκη σχολίασε για το γεγονός: «Διαφωνώ με το χειροκρότημα, επειδή δυσκολεύει πάρα πολύ την αυτοσυγκέντρωση. Στη σκοποβολή πρέπει να είμαστε ήρεμοι και όλοι στο περιβάλλον μας οφείλουν να είναι ήσυχοι. Δεν κολυμπάμε, δεν τρέχουμε, πρέπει απλά να συγκεντρωθούμε. Ακόμη και το ελάχιστο σφάλμα, μια λάθος ανάσα, μπορεί να καταστρέψει την επίδοση», ήταν τα λόγια της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Agata Nowak από την Πολωνία, η οποία από την όγδοη θέση του προκριματικού (372/400) βρέθηκε στην κορυφή.

 

Τελευταία Νέα