Φέντερερ για Νο.1!

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Και όμως, ο Ρότζερ Φέντερερ έχει πιθανότητες ακόμα και να τερματίσει τη σεζόν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ακούγεται τραβηγμένο, ειδικά αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα rankings. Και αυτό γιατί ο Νόβακ Τζόκοβιτς προηγείται με 12.770 βαθμούς και ακολουθούν οι Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ με 10.670 και 7.490 αντίστοιχα. Ο Ρότζερ, λοιπόν, έχει μια διαφορά 5.280 βαθμών από την πρώτη θέση. Αν, όμως, ο 33χρονος Ελβετός κατακτήσει το US Open και ο Νόλε αποκλειστεί στα ημιτελικά, τότε ο Φεντ θα ανεβεί στην κορυφή του ATP Race. Η συγκεκριμένη βαθμολογία διαφοροποιείται από τα rankings αφού καταγράφει τη φετινή πορεία του κάθε τενίστα, ωστόσο στο τέλος της σεζόν οι δύο λίστες είναι ίδιες.

Ακόμα και αν δεν κερδίσει στο Flushing Meadows, ο Φέντερερ έχει πιθανότητες επιστροφής στην κορυφή, ειδικά αν διατηρήσει τους φετινούς υψηλούς ρυθμούς του. Ο Τζόκοβιτς καλείται να υπερασπιστεί 4.290 βαθμούς μετά τη Νέα Υόρκη και ως το τέλος της χρονιάς, ενώ ο Ρότζερ στο ίδιο διάστημα πέρυσι είχε πάρει 1.150 βαθμούς. Φέτος έχει και το Davis Cup.

Μην ξεχνάμε, βέβαια, και τον Ράφα Ναδάλ, που χάνει 2.000 βαθμούς λόγω μη συμμετοχής στο US Open, όμως στη συνέχεια της σεζόν θα υπερασπιστεί μόνο 2.025 βαθμούς. Ενδέχεται, δηλαδή, να έχουμε μεγάλη μάχη για την κορυφή με αδιαφιλονίκητο φαβορί, φυσικά, τον Νόλε...

 

Τελευταία Νέα