Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Γιακουμάτος

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Ο Μάριος Γιακουμάτος έκανε τρία τα μετάλλια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Κίνα, κατακτώντας το χάλκινο στην ξιφασκία.

Μετά το ασημένιο από τον Απόστολο Χρήστου στην κολύμβηση και το επίσης ασημένιο από την Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου στο μονό σκιφ της κωπηλασίας, ο Γιακουμάτος προστέθηκε στους Ολυμπιονίκες. Τα ατομικά αγωνίσματα ολοκληρώθηκαν χωρίς διάκριση για την ελληνική ξιφασκία, όμως ο πρωταθλητής μας κατέκτησε το χάλκινο με την μικτή Ευρώπης που αγωνίστηκε στον μικρό τελικό κόντρα στην ομάδα της Ασίας-Ωκεανίας.

Στη δεύτερη ελληνική συμμετοχή στο μικτό ομαδικό των ηπείρων, η Θεοδώρα Γκουντούρα βρέθηκε στην 6η θέση.

«Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας Απόστολο Χρήστου, Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου και Μάριο Γιακουμάτο για την κατάκτηση των πρώτων μεταλλίων για τη χώρα μας. Ο ελληνικός αθλητισμός έδειξε ότι εκτός από παρόν, έχει και μέλλον και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά θα μας κάνουν πολλές φορές υπερήφανους στα χρόνια που έρχονται. Ελπίζω κι εύχομαι να χαρούμε κι άλλα μετάλλια μέχρι το τέλος των Αγώνων», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

 

Τελευταία Νέα