Νικήτρια στα… break η Σερένα!

Gazzetta team
Νικήτρια στα… break η Σερένα!

bet365

Ο πρώτος ημιτελικός των γυναικών στο Σινσινάτι βρήκε νικήτρια τη Σερένα Γουίλιαμς η οποία επικράτησε στα… break της Καρολίν Βοζνιάκι, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Έγινε του break στο Οχάιο, ανάμεσα στις δύο τενίστριες οι οποίες δεν ήθελαν να χάσουν, καταλήγοντας εν τέλει να μετρούν πόσες φορές θα «σπάσει» η μία το σερβίς της άλλης. Στο τέλος, η Αμερικανίδα ήταν εκείνη που επικράτησε στο… μέτρημα κάνοντας μάλιστα και την ανατροπή, με 2-6, 6-2, 6-4 σε 1 ώρα και 43 λεπτά αγώνα! Για την ιστορία η Σερένα είχε 12 ευκαιρίες για break από τις οποίες αξιοποίησε τις 8, ενώ η Βοζνιάκι ολοκλήρωσε το ματς με 7/10 προσπάθειες!

Τρομακτικό νούμερο σε ημιτελικό και μάλιστα ανάμεσα σε δύο κορυφαίες τενίστριες, αλλά και καθόλου περίεργο, όταν πρόκειται για αγώνα γυναικών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Βοζνιάκι έδειξε τις διαθέσεις της από το ξεκίνημα κάνοντας με το… καλημέρα το break στο 2ο game που της έδωσε και το προβάδισμα με 2-0, για να απαντήσει στη συνέχεια με νέο break η Σερένα και να μειώσει σε 2-1, χωρίς όμως να το εκμεταλλευθεί και να ισοφαρίσει. Η Δανή ανέλαβε και πάλι δράση προηγήθηκε με 3-1 και 4-1 στη συνέχεια, βάζοντας το… νερό στο αυλάκι στο πρώτο σετ, που κατέκτησε χωρίς δυσκολία, αφού έσπασε εκ νέου το σερβίς της αντιπάλου της στο 8 game, κλείνοντάς το με 6-2 σε 29 λεπτά.

Ίδιο το σκηνικό και στη συνέχεια, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικά πρωταγωνίστρια. Η Σερένα δεν παράτησε τον αγώνα και απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην πολύ καλή της φίλη. Break στο 3o game (2-1), νέο break στο 5ο (5-1) και η ισοφάριση ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως φάνηκε, όλα θα κρίνονταν στην ικανότητα να κρατήσει η καθεμιά το σερβίς της και η Σερένα δεν ήταν διατεθειμένη να αποχωρήσει από ένα μεγάλο τουρνουά με άδεια χέρια, όπως έγινε πριν από μερικές μέρες στον Καναδά.

Οι δυο τους έκαναν break στο break μέχρι το 2-2, μέχρι η Αμερικανίδα να αναλάβει τα ξνία του σκορ. Πήρε το προβάδισμα με 3-2 με νέο break έκανε το 5-2 και φάνηκε να «καθαρίζει» το ματς. Κι έτσι έγινε καθώς παρά την προσπάθεια της Βοζνιάκι να ανατρέψει την κατάσταση μειώνοντας σε 5-4, η Σερένα έδειξε σταθερότητα και αποφασιστικότητα κλείνοντας την πρώτη θέση για τον τελικό. Δεύτερη διαδοχική νίκη για την επικεφαλής του ταμπλό μέσα σε λίγες ημέρες κόντρα στη Δανή, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 7 άσους, 3 double faults, 36 winners, 41 αβίαστα λάθη και 79 συνολικά πόντους. Αντίστοιχα, η Βοζνιάκι δεν πέτυχε κανέναν άσο, είχε 8 double faults, μόλις 8 winners, 23 αβίαστα λάθη, 69 συνολικά πόντους.

Η αντίπαλός της θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό μεταξύ της Μαρία Σαράποβα και της Άνα Ιβάνοβιτς.

 

Τελευταία Νέα