Εκτός βάθρου ο Φιλιππίδης

Gazzetta team
Εκτός βάθρου ο Φιλιππίδης

bet365

Παρότι έκανε καλό ξεκίνημα ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στους νικητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, μένοντας εκτός βάθρου.

Ο 27χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ περιορίστηκε στα 5.60μ, ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.65μ.

Το ξεκίνημα ήταν πολύ θετικό για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Σόποτ, καθώς πέρασε με την πρώτη τα 5.40μ, 5.50μ και 5.60μ, όμως «κόλλησε στο τελευταίο άλμα, με αποτέλεσμα από την πρώτη θέση που ήταν να βρεθεί στα χαμηλά και μακριά από τις θέσεις που έδιναν ένα μετάλλιο, μένοντας 7ος μεταξύ των 14 του τελικού.

Ο Ρενό Λαβιλενί χρειάστηκε μόλις δύο άλματα για να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης, με μια προσπάθεια στα 5.65μ και μια ακόμη στα 5.80μ που του έδωσε και το χρυσό. Έχοντας πια εξασφαλισμένη την πρωτιά συνέχισε μόνος στα 5.90μ ύψος το οποίο πέρασε με τη δεύτερη, άφησε τα 5.95μ και συνέχισε στα 6.01μ, έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Το ασημένιο μετάλλιο με 5.70μ πήρε ο Πολωνός Πάβελ Βογιεκόβσκι και το χάλκινο με το ίδιο ύψος ο Γάλλος Κέβιν Μενάλντο.

Εκτός τελικού η ομάδα 4Χ100μ γυναικών

Στη δεύτερη ελληνική συμμετοχή της ημέρας, η ομάδα 4Χ100μ των γυναικών έκανε αξιέπαινη προσπάθεια στον προκριματικό του αγωνίσματος, όμως δεν μπόρεσε να βρεθεί στην επόμενη φάση. Η Μαρία Γάτου δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού της κι έτσι η ελληνική τετράδα αποτελούμενη από τις Γεωργία Κοκλώνη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ανδριάνα Φέρρα και Μαρία Μπελιμπασάκη τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 43.81, μένοντας εκτός συνέχειας και χάνοντας το εισιτήριο μόλις για μια θέση, αφού κατετάγη 9η στο σύνολο.

Η επίδοση των κοριτσιών είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία.

 

Τελευταία Νέα