Η σειρά του Φιλιππίδη

Gazzetta team
Η σειρά του Φιλιππίδη

bet365

Ο Κώστας Φιλιππίδης παίρνει τη σκυτάλη από την Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, διεκδικώντας το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης και δεύτερο προσωπικό τη φετινή περίοδο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας στο Σόποτ θα πάρει θέση στον τελικό του αγωνίσματος το Σάββατο (16/8) στοχεύοντας σε μια ακόμη σπουδαία διάκριση για τα γαλανόλευκα χρώματα. Με καλύτερο άλμα φέτος στα 5.62μ, σίγουρα έχει δυνατότητες για ακόμη υψηλότερα και είναι ένα από τα φαβορί για το βάθρο των νικητών.

Το μεγάλο όνομα δεν είναι άλλος από τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, που έχει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το προβάδισμα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Συνολικά 14 αθλητές θα πάρουν μέρος στον αγώνα μεταξύ αυτών και οι Πολωνοί Λίσεκ και Βογιεκόβσκι που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι 14 του τελικού και τα φετινά τους ρεκόρ: Φιλιππίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 5,62 μ., Μενάλντο (Γαλλία) 5,72 μ., Κουτσεριάνου (Ρωσία) 5,70 μ., Ντίλα (Γερμανία) 5,71 μ., Γκρίπιτς (Ρωσία) 5,70 μ., Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,75 μ., Λαβιλενί (Γαλλία) 5,92 μ., Μούντροφ (Ρωσία) 5,70 μ., Μάγια (Πορτογαλία) 5,60 μ., Φερέιερα (Πορτογαλία) 5,67 μ., Κούντλιτσα (Τσεχία) 5,72 μ., Σομπέρα (Πολωνία) 5,65 μ., Λιούις (Βρετανία) 5,70 μ., Λίσεκ (Πολωνία) 5,82 μ.

Η δεύτερη συμμετοχή της ημέρας για την ελληνική ομάδα είναι αυτή των γυναικών στα 4Χ100μ. Η απουσία της Μαρίας Γάτου είναι δεδομένη και τη θέση της θα καλύψει η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Μέχρι την κούρσα θα δοκιμαστούν δύο σχήματα, το ένα με την Πεσιρίδου στην εκκίνηση και στη συνέχεια τις Κοκλώνη, Φέρρα και Μπελιμπασάκη και το δεύτερο με την Κοκλώνη στην εκκίνηση και την Πεσιρίδου δεύτερη.

 

Τελευταία Νέα