«Βούλιαξε» ο Φελπς

Gazzetta team
«Βούλιαξε» ο Φελπς

bet365

Ο Μάικλ Φελπς προσπαθεί ακόμη να βρει τα πατήματά του μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση τον περασμένο Απρίλιο, γνωρίζοντας την ήττα στα 100μ πεταλούδα ύστερα από 10 χρόνια.

Εν τέλει δεν είναι μόνο ο Ράιαν Λόχτε που πρέπει να φοβάται ο Αμερικανός κολυμβητής. Σίγουρα είναι ένας εκ των βασικών αντιπάλων του στις κούρσες, ωστόσο μέχρι να βρει τον παλιό καλό του εαυτό στην πισίνα, ο Μάικλ Φελπς θα έχει κι άλλους «εχθρούς» που θα προσπαθήσουν να τον… εξοντώσουν.

Όπως έκανε ο Τομ Σιλντς ο οποίος υποχρέωσε τον κάτοχο 18 χρυσών μεταλλίων στην πρώτη του ήττα επί αμερικανού εδάφους στα 100μ πεταλούδα ύστερα από 10 χρόνια, στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος που λαμβάνει χώρα στην Καλιφόρνια. Ο Φελπς σημείωσε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο με 51.17 στις πρωινές σειρές, ωστόσο δεν κατάφερε να κολυμπήσει στον ίδιο χρόνο στον τελικό, ούτε καν να πάρει τη νίκη.

Ο Σιλντς πήρε κεφάλι στα τελευταία μέτρα και με 51.29 άφησε πίσω του κατά 0.01 τον κορυφαίο κολυμβητή όλων των εποχών, που έστω κι έτσι πήρε μια θέση στην αποστολή που θα ταξιδέψει αργότερα τον Αύγουστο στην Αυστραλία για τους αγώνες Pan Pacific Championships.

Θυμωμένος με τον εαυτό του ο 29χρονος πρωταθλητής δεν μπορούσε να χωνέψει την ήττα, δηλώνοντας λίγο μετά το τέλος του αγώνα: «Είμαι κάποιος που δεν δέχεται να χάνει. Δεν με νοιάζει αν είναι για ένα εκατοστό ή πέντε δευτερόλεπτα. Αυτό θα αποτελέσει σίγουρα κίνητρο για μένα για να μην ηττηθώ ποτέ ξανά», ήταν τα λόγια του.

 

Τελευταία Νέα