Ναδάλ: «Δεν είμαι το φαβορί για την κορυφή»

Βίκυ Γεωργάτου‏
Ναδάλ: «Δεν είμαι το φαβορί για την κορυφή»

bet365

Ο Ράφα Ναδάλ έπεσε πριν λίγες μέρες από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και δεν θεωρεί ότι είναι εύκολο να επιστρέψει σύντομα στο Νο.1.

"Δεν πιστεύω ότι είμαι αυτή τη στιγμή το φαβορί για την κορυφή στο τέλος της σεζόν", δήλωσε ο αριστερόχειρας τενίστας που είδε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να τον προσπερνάει μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον. Λίγο, όμως, τον απασχολεί... "Δεν ήμουν πιο ευτυχισμένος όταν ήμουν το Νο.1. Αυτό που με κάνει ευτυχισμένο είναι να είμαι υγιής".

Ρεαλιστικά, πάντως, φαίνεται όντως πολύ δύσκολο να έχουμε σύντομα αλλαγή... φρουράς στην κορυφή. Ο Ράφα καλείται να κρατήσει τους τίτλους σε Τορόντο (4/8), Σινσινάτι (10/8) και US Open (25/8), κάτι που ισούται με 4.000 βαθμούς. Την ίδια ώρα ο Νόλε έχει να υπερασπιστεί 1.740 βαθμούς, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ μόλις 360! Και αναφέρουμε τον 33χρονο Ελβετό διότι μπορεί να απέχει 6.600 βαθμούς από τον Ναδάλ, ωστόσο έχει πολλά περιθώρια για να πλησιάσει τον αιώνιο αντίπαλό του. Να τονίσουμε, μάλιστα, ότι ο 28χρονος Ισπανός δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ στην καριέρα του τίτλο σε hard court τουρνουά!

Ο Τζόκοβιτς, από την άλλη, με διαφορά 460 βαθμών από τον Ράφα, λογικά θα κρατήσει την κορυφή μέχρι το τέλος του αμερικανικού major, όμως στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρήσει τα σκήπτρα σε Πεκίνο (500), Σανγκάη (1.000), Παρίσι (1.000) και ATP World Tour Finals (1.500) για να μην έχει απώλεια βαθμών. Όλα ανοιχτά, λοιπόν, ως το φινάλε...

 

Τελευταία Νέα