Ίδρωσε ο Φονίνι

Gazzetta team
Ίδρωσε ο Φονίνι

bet365

Ο 17χρονος Μπόρνα Τσόριτς έκανε δύσκολη τη ζωή του Φάμπιο Φονίνι, όμως ο Ιταλός κατάφερε τελικά να κλείσει θέση στα ημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά στο Ούμαγκ.

Ο 27χρονος τενίστας, Νο.20 στον κόσμο και περσινός φιναλίστ, επικράτησε με 5-7, 7-6(4), 6-3 του νεαρού Κροάτη (Νο.230 στον κόσμο) και βρίσκει στον δρόμο του τον Πάμπλο Κουέβας. Ο φορμαρισμένος Ουρουγουανός, που μόλις πριν μερικές μέρες στο Μπάσταντ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του, κέρδισε με 6-3, 4-6, 6-2 τον Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι.

Ο ταλαντούχος Τσόριτς, πάντως, θα βρει Δευτέρα στο Top 200 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και θα είναι η πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια που δύο ή περισσότεροι 17χρονοι βρίσκονται ταυτόχρονα τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Τον Αύγουστο του 2006 τα είχαν καταφέρει οι Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Νο.113), Έρνεστς Γκούλμπις (Νο.196) και Μάριν Τσίλιτς (Νο.197).

Ο Τόμι Ρομπρέδο συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του μετά το 6-1, 6-4 επί του συμπατριώτη του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Απέναντί του θα βρει τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς, που πέτυχε επιβλητική νίκη με 6-0, 6-2 σε βάρος του Λούκας Ροσόλ και μετράει πλέον 15 σερί επιτυχίες στην πατρίδα του!

Έξω ο υπερασπιστής

Ο Μικαΐλ Γιούζνι (επικεφαλής του ταμπλό) ηττήθηκε με 3-6, 6-1, 6-4 από τον Ρόμπιν Χάασε και έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει τα κεκτημένα στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Ο Ολλανδός έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά με τον Χουάν Μόνακο, που λύγισε με 7-6(1), 6-1 τον Τόμας Μπελούτσι, δύο φορές νικητή της χωμάτινης διοργάνωσης. Ο 30χρονος Αργεντινός, ο οποίος βρέθηκε μετά από οκτώ χρόνια εκτός Top 100, προκρίνεται σε τετράδα τουρνουά μετά από 12 μήνες.

Το εισιτήριο πήρε και ο Φερνάντο Βερδάσκο, αφού έβαλε φρένο στον Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι, που επανήλθε στα κορτ μετά από έναν χρόνο τιμωρίας για υπόθεση ντόπινγκ. Ο αριστερόχειρας τενίστας θα συναντήσει στα ημιτελικά τον συμπατριώτη του Πάμπλο Αντούχαρ, που άφησε εκτός τον επίσης Ισπανό Μαρθέλ Γκρανόγερς (Νο.2 του ταμπλό) με 7-5, 6-3.

 

Τελευταία Νέα