Σερβία – Ουγγαρία στον τελικό

Gazzetta team
Σερβία – Ουγγαρία στον τελικό

bet365

Ουγγαρία και Σερβία θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης την Κυριακή (27/7) στη Βουδαπέστη, στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο των ανδρών.

Ημιτελικοί αγώνες στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και η διοργανώτρια χώρα θα είναι μια από τις ομάδες που θα επιδιώξουν να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης δύο χρόνια μετά την 3η θέση στο Αϊντχόφεν και ένα μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Εξασφαλισμένο το βάθρο σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση για τους Μαγυάρους που πέταξαν έξω με 7-8 τους Ιταλούς, που θα περιοριστούν ξανά στον μικρό τελικό. Χρυσός σκόρερ για την Ουγγαρία που έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του ο Ντένες Βάργκα, ο οποίος βρήκε δίχτυα στα 56 δεύτερα πριν από το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Επανάληψη του μικρού τελικού της περασμένης διοργάνωσης ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπως συνέβη και στον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο που είχαν βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Αϊντχόφεν, διαφημίζοντας σε μια ακόμη περίπτωση το άθλημα.

Συναρπαστικός αγώνας, με το Μαυροβούνιο να επιβάλλει τον ρυθμό του και να παίρνει κεφάλι στο σκορ από την αρχή έχοντας μια ασφαλή διαφορά μέχρι και τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου όπου προηγούταν με 8-4. Τεράστια ανατροπή από τους κατόχους του τίτλου που έκαναν το 9-9 τριάμισι λεπτά πριν από το φινάλε και τον Νίκιτς να βάζει μπροστά τους Σέρβους για πρώτη φορά (10-9) στα 2:30 πριν από το τελευταίο σφύριγμα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ που έστειλε τους «πλάβι» ξανά στον τελικό.

Για την 5η θέση η Εθνική μας

Το Σάββατο (26/7) στους αγώνες κατάταξης, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 14:30 την Κροατία, χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα

Κυριακή 27/7
19:30 Ιταλία-Μαυροβούνιο (Μικρός τελικός)
21:30 Ουγγαρία-Σερβία (Τελικός)

 

Τελευταία Νέα