Στην 12η θέση η Στεφανίδη

Gazzetta team
Στην 12η θέση η Στεφανίδη

bet365

Η Γεωργία Στεφανίδη έκανε ικανοποιητική εμφάνιση, βάσει των φετινών της επιδόσεων, στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων του Γιουτζίν, καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον τελικό.

Η νεαρή αθλήτρια, γνωρίζοντας το δύσκολο της αποστολής της, κατάφερε να βρεθεί κοντά στα άλματα που σημείωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν, κλείνοντας θετικά τη χρονιά. Η 19χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,70 μ., όπου έκανε ένα άκυρο άλμα, ξεπέρασε τα 3,95 μ. και απέτυχε στα 4,10 μέτρα.

Νικήτρια του εξαιρετικά αμφίρροπου και υψηλού επιπέδου τελικού ήταν η Ρωσίδα Αλένα Λουτκόβσκαγια, που με 4,50 μ. αποτελεί τη νέα κάτοχο του ρεκόρ αγώνων, δεύτερη με ρεκόρ Ηπείρου η Αμερικανίδα Ντισάιρ Φρέιερ (4,45 μ.) και τρίτη με εθνικό ρεκόρ η Νεοζηλανδή Ελίσα ΜακΚάρτνει (4,45 μ.). Οι οχτώ από τις 14 αθλήτριες του τελικού έκαναν κάποιο ρεκόρ.

Γεμάτη η μέρα με ελληνικούς τελικούς

Στη συνέχεια του προγράμματος στους αγώνες των Ηνωμένων Πολιτειών, έξι Έλληνες πέφτουν στη μάχη για τη διάκριση, στην 4η ημέρα της διοργάνωσης. Ανάμεσα σε αυτούς ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης και ο Γιάννης Βαίτσης, που θα πάρουν μέρος στον τελικό των 10.000 μ. βάδην, με τον πρώτο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες διάκρισης.

Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου θα επιδιώξει καταρχήν να καταταχθεί στην πρώτη 12άδα και αν είναι δυνατόν να διεκδικήσει θέση ακόμη υψηλότερα. Ο 17χρονος, που ήταν από τους άτυχους της αποστολής, καθώς χάθηκε η βαλίτσα του, ταξίδεψε στο Γιουτζίν με 42.01.41, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι καλές, καθώς η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στο Γιουτζίν δεν ξεπερνάει τους 23 βαθμούς. Στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, ο Γιάννης Βαίτσης θα επιδιώξει να κυμανθεί κοντά στο ρεκόρ του (42.50.40) και να κάνει μια αξιοπρεπή παρουσία. Στον αγώνα, που ξεκινάει στις 20.00 θα πάρουν μέρος 37 αθλητές.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 04.30 ο Γιώργος Τεσσαρομάτης θα πάρει μέρος στον τελικό του ύψους. Ο αθλητής από την Νάουσα έχει ολοκληρώσει ήδη πετυχημένα την παρουσία του στην διοργάνωση και απαλλαγμένος από το άγχος θα επιδιώξει να κυνηγήσει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (2,16 μ.). Οι εννέα από τους 13 μετέχοντες του τελικού έχουν φετινό ρεκόρ, πάνω από τα 2,20 μέτρα.

Την προσπάθεια του για διάκριση ξεκινάει και ο Γιάννης Κυριαζής στον ακοντισμό. Ο πρωταθλητής μας είναι ένα από τα φαβορί για διάκριση και η απόδοση του αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Πρώτο μέλημα του Κυριαζή να ξεμπερδέψει εύκολα από την διαδικασία του προκριματικού και για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί μια βολή πάνω από τα 72,00 μ.(όριο). Ο αθλητή μας μετέχει στο Α’ γκρουπ, το οποίο θα γίνει στις 22.45.

Η πρώτη Ελληνίδα που μετέχει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 1.500 μ., θα επιδιώξει να γίνει η Αναστασία Μαρινάκου. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου θα τρέξει στην πρώτη προκριματικό σειρά (22.15, Ελλάδος) και θα επιδιώξει να τερματίσει στις τέσσερις πρώτες της σειράς της, προκειμένου να πάρει την απευθείας πρόκριση. Η αθλήτρια με 4.14.66 έχει την 4η επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. Την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα πάρουν ακόμη οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι από τις δύο σειρές.

Στον προκριματικό της δισκοβολίας θα αγωνιστεί ο Κυριάκος Ζώτος (20,00, Ελλάδας) με ατομικό ρεκόρ 56,76 μ. θα έχει δύσκολο έργο δεδομένο του ότι το όριο συμμετοχής στον τελικό έχει οριστεί στα 59,00 μέτρα.

 

Τελευταία Νέα