Ελλάδα - Ρουμανία 10-9 (vid)

Gazzetta team
Ελλάδα - Ρουμανία 10-9 (vid)

bet365

Απίστευτο φινάλε από την Εθνική πόλο των ανδρών, που κατάφερε μια τρομερή ανατροπή στο τέλος και πήρε σπουδαία νίκη επί της Ρουμανίας, κάνοντας... άλμα πρόκρισης!

Το τέταρτο ματς της Εθνικής μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ! Ο Μυλωνάκης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή της χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην εξάδα!

Oι Ρουμάνοι ξεκίνησαν δυνατά, πετυχαίνοντας δύο γκολ με Ποποβίτριου και Ντιακόνου από την περιφέρεια, την ώρα η Εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον Μυλωνάκη την επίθεση με παίκτη παραπάνω. Έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος τους, οι αντίπαλοι της Ελλάδας έκαναν το 3-0 με τον Ράντου και η Εθνική κάλεσε τάιμ άουτ.

Ο Βλαχόπουλος στον παίκτη παραπάνω μείωσε, αλλά ο Αφρουδάκης στη συνέχεια, σε νέα επίθεση με πλεονέκτημα, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Βλαχόπουλος πέτυχε κι άλλο γκολ, με τους διεθνείς να «σφίγγουν» την άμυνα και να έχουν δύο ακόμα δοκάρια.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, μετά από εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις, ο Φουντούλης κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Ντιακόνου έδωσε προβάδισμα στους Ρουμάνους, αλλά η Ελλάδα με Δελάκα και Γούνα πήρε το προβάδισμα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο (5-5).

Έπειτα από κάποιες χαμένες προσπάθειες, ο Ντιακόνου έκανε το 6-5, για να σκοράρει ο Αφρουδάκης στον παίκτη παραπάνω. Οι Ρουμάνοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με πέναλτι του Ράντου, αλλά ο Γούνας σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 7-7. Το 8-7 ήρθε από τον Γκούιμαν, για να ισοφαρίσει και πάλι ο Μουρίκης. To θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. 1'25'' πριν τη λήξη, με το σκορ στο 9-8 υπέρ τους, οι Ρουμάνοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω, με τον Μυλωνάκη να ισοφαρίζει στην αντεπίθεση!

Οι Βαλκάνιοι τα... χρειάστηκαν, έχασαν την τελευταία τους επίθεση και με ένα τρομερό buzzer beater ο Μυλωνάκης με σουτ στη λήξη χάρισε στην ομάδα μας τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση! Στο τελευταίο ματς με την Ιταλία, μπορεί να διεκδικήσει και τη δεύτερη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-3

Ρουμανία: Ντιακόνου 5, Ράντου 2, Κρέτου 1, Ποποβίτσιου 1, Ματέι Γκούιμαν 1

Ελλάδα: Βλαχόπουλος 2, Γούνας 2, Μυλωνάκης 2, Φουντούλης 1, Δελακάς 1, Αφρουδάκης 1, Μουρίκης 1

 

Τελευταία Νέα