Ο Θορπ δεν είναι ο πρώτος! (pics)

Gazzetta team
Ο Θορπ δεν είναι ο πρώτος! (pics)

bet365

Ο Ίαν Θορπ παραδέχτηκε πως είναι γκέι, αλλά δεν είναι ο πρώτος αθλητής που αποκαλύπτει τις ομοφυλοφιλικές του προτιμήσεις...

Για έναν επαγγελματία αθλητή, ο οποίος έχει καταφέρει να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο, το να βγει μπροστά και να παραδεχθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος απαιτεί μεγάλη τόλμη. Ο Ίαν Θορπ αποτελεί το τελευταίο και ίσως το πιο τρανό παράδειγμα, αφού παραδέχθηκε ότι ο προβληματισμός του για το αν πρέπει να αποκαλύψει την πραγματική σεξουαλική του ταυτότητα του δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη ζωή του.

Ο Θορπ όμως δεν ήταν ο πρώτος και φυσικά δεν είναι ο μόνος. Τα τελευταία χρόνια είδαμε και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να αποκαλύπτουν ότι είναι γκέι, όπως ο Τόμας Χιτζλσπέργκερ, που το έκανε αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αλλά και ο Ρόμπι Ρότζερς, που ενεργοποίησε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης και παρότι είχε προαναγγείλει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση για... ευνόητους ρόλους, επέστρεψε στο πρωτάθλημα της MLS. Παλιότερα, ο Τζάστιν Φασάνου, έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Το 1998, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση 17χρονου αγοριού, οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, γράφοντας στο γράμμα του ότι θεώρησε πως λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού δεν θα είχε μια δίκαιη δίκη. Ο μπασκετμπολίστας Τζον Αμίτσι, ο οποίος είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό, το 2007 έγινε ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που βγαίνει μπροστά για να πει ότι είναι γκέι. Η ζωή του συνεχίζεται κανονικά, αφού στα 43 του χρόνια δουλεύει ως εκπαιδευτικός και παρουσιαστής.

Περιπτώσεις αθλητών που έχουν βγει μπροστά και έχουν παραδεχθεί ότι είναι γκέι υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα, λιγότερα γνωστά στο ελληνικό κοινό, αλλά με σημαντικό αριθμό φίλων σε άλλες χώρες. Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

 

Τελευταία Νέα