Χρυσό οι έφηβοι στο Μεσογειακό!

Gazzetta team
Χρυσό οι έφηβοι στο Μεσογειακό!

bet365

Με το χρυσό μετάλλιο επιστρέφει από την Ιταλία η Εθνική πόλο των εφήβων, που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Μεσογειακό Κύπελλο που διεξήχθη στη Ρώμη.

Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε χωρίς ήττα τις υποχρεώσεις της, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία, επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα της στο θεσμό και της οικοδέσποινας Ιταλίας με 7-4, που της έδωσε την πρώτη θέση, μετά και το 10-5 της Σερβίας επί του Μαυροβουνίου.

«Είναι μια τεράστια και πολύ σημαντική επιτυχία. Και παράλληλα μια ψυχολογική ένεση για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά που θα μετάσχουν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (’95) στην Τυφλίδα στο τέλος Αυγούστου. Η ομάδα έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και είμαι ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά των παιδιών. Οι διαφορές μας με τις μεγάλες δυνάμεις μειώνονται. Κι αυτό οφείλεται και στα σωματεία που δουλεύουν καλά σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες. Δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια όλων εδώ και μου έλεγαν όλοι ότι το αξίζαμε γιατί ήμαστε η καλύτερη ομάδα», σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Βενετόπουλος.

Καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μανώλης Ζερδεβάς και πρώτος σκόρερ ο Μανώλης Πρέκας με 7 γκολ. Τον τίτλο του MVP πήρε ο Πιέσιβατς από το Μαυροβούνιο.

Τα Οκτάλεπτα: 2-2, 0-1, 3-1, 2-0
Ελλάδα: Καλογεράκος 2, Αργυρόπουλος 1, Μασμανίδης 1, Πρέκας 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 1, Καπετανάκης 1.

Η Τελική Κατάταξη
1.Ελλάδα 10
2. Σερβία 9
3. Μαυροβούνιο 7
4. Ιταλία 3
5. Τουρκία 0

 

Τελευταία Νέα