Ξέρει τον δρόμο η Κβίτοβα
Για πρώτη φορά αντιμέτωπες δύο εκπρόσωποι της Τσεχίας στην τελική τετράδα του ιστορικού Γκραν Σλαμ και η Κβίτοβα (Νο6), ως πρωταθλήτρια του 2011 ήξερε τα... κατατόπια για να επαναλάβει μια ανάλογη επιτυχία, ξεπερνώντας τα εμπόδια. Η Σαφάροβα (Νο23) έβαλε δύσκολα στη συμπατριώτισσά της, αλλά οι αντοχές της έμειναν στη... μέση, προβάλοντας αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ.
Με 7-6, 6-1 η Κβίτοβα έφτασε πανηγυρικά στην επικράτηση και θα διεκδικήσει το δεύτερο Γουίμπλεντον στην καριέρα της, αναμένοντας στον τελικό του Σαββάτου (5/7) μία εκ των Σιμόνα Χάλεπ (Νο3), Γιουτζίνι Μπουσάρντ (Νο13) που συνθέτουν το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών.
Ισορροπημένο το ματς στο πρώτο σετ -αν δει κανείς και τα σταστιστικά τους- με τις δύο αθλήτριες να πετυχαίνουν από ένα break και να οδηγούνται εν τέλει στο τάι μπρέικ, όπου η Κβίτοβα έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα και άνοιξε ο δρόμος. Η Σαφάροβα έμεινε από δυνάμεις και η Πέτρα «καθάρισε» σε μισή ώρα το σετ, δίνοντας ραντεβού με την ιστορία.
Η Κβίτοβα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 άσους, 24 winners, 13 αβίαστα λάθη και 71 συνολικά πόντους, ενώ η Σαφάροβα είχε 4 άσους, 18 winners, 7 αβίαστα λάθη και 58 συνολικά πόντους.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
