Γκριγκόρ ο τρομερός! (vid)

Gazzetta team
Γκριγκόρ ο τρομερός! (vid)

bet365

Απίστευτο το θέαμα που χαρίζουν οι τενίστες στο Γουίμπλεντον, με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ να πρωταγωνιστεί, στέλνοντας… σπίτι του τον κάτοχο του τίτλου Άντι Μάρεϊ.

Εδώ που τα λέμε -για να κάνουμε και λίγο «black χιούμορ» που χαρακτηρίζει τους Άγγλους- δεν τον έστειλε και πολύ μακριά… Στην «έδρα» του έπαιζε ο Μάρεϊ, ήταν –θεωρητικά πάντα- ένα από τα φαβορί για την τετράδα τουλάχιστον, όμως τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Μια μέρα μετά την «βόμβα» του Νικ Κύργιου, ο οποίος αναστάτωσε το Λονδίνο με τη νίκη του κόντρα στον Ναδάλ, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που έχει σίγουρα περισσότερες παραστάσεις από τον 19χρονο Αυστραλό, είχε την τιμητική του στο κεντρικό κορτ του All England Club, κόντρα στον χρυσό Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή του 2013, Άντι Μάρεϊ.

Με δυναμική εμφάνιση, ο νεαρός Βούλγαρος χάλασε τη γιορτή που είχαν στήσει οι Βρετανοί και έκανε το δικό του πάρτι, φτάνοντας σε «καθαρή» νίκη με 6-1, 7-6(4), 6-2 σε δύο ώρες αγώνα, στον πρώτο προημιτελικό του προγράμματος. Μέτριος και σε κακή μέρα ο Βρετανός, υπέπεσε σε πολλά λάθη ενώ έχασε πόντους από το δεύτερο σερβίς του γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα και τον αποκλεισμό. Λόγω της τεράστιας απώλειας βαθμών, μάλιστα, θα κατρακυλήσει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Αντίθετα, ο «Baby Fed» συνέχισε την εξαιρετική πορεία του στο χόρτο και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα δώσει το παρών σε ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ, περιμένοντας τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Μάριν Τσίλιτς. Όλα αυτά θα φανούν θα έχουν αντίκτυπο και στα rankings, αφού τη Δευτέρα θα κάνει career high μπαίνοντας στο Top 10!

Ο Ντιμιτρόφ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του ρίχνοντας στα σχοινιά τον Μάρεϊ που άρχισε νωχελικά το παιχνίδι και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το μαρτυρά άλλωστε και το ένα μόλις γκέιμ που πήρε στο πρώτο σετ και οι 2 winners που έβγαλε. Τα 2 μπρέικ έδωσαν «αέρα» στον Βούλγαρο, που συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο, βλέποντας τον Βρετανό να ανεβαίνει αγωνιστικά, αλλάζοντας –ευτυχώς- και την εικόνα του παιχνιδιού.

Και οι δύο τενίστες φρόντισαν να ανταμείψουν τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες προσφέροντας ωραίες φάσεις, έκαναν αμφότεροι παιχνίδι κοντά στο φιλέ, ο Ντιμιτρόφ όμως ήταν εκείνος που κυριάρχησε. Με πολύ καλά ποσοστά στο σερβίς και δυνατά χτυπήματα, ο Ντίμι εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες του αντιπάλου του και έφτασε στον θρίαμβο πιο εύκολα από ότι αναμενόταν, κλείνοντας θέση για την τελική τετράδα.

Ο Βούλγαρος ολοκλήρωσε το ματς με 10 άσους, 20/22 επιτυχημένες προσπάθειες κοντά στο φιλέ, 32 winners, 18 αβίαστα λάθη και 100 συνολικά πόντους. Αντίστοιχα, ο Μάρεϊ είχε 5 άσους, 17/20 επιτυχημένες προσπάθειες κοντά στο φιλέ, 24 winners, 37 αβίαστα λάθη και 73 συνολικά πόντους.

 

Τελευταία Νέα