Ανίκητος στο Χάλε ο Φέντερερ!

Gazzetta team
Ανίκητος στο Χάλε ο Φέντερερ!

bet365

Ο Αλεχάντρο Φάγια ήταν σκληρό καρύδι στον τελικό του Gerry Weber Open, όμως στα δύσκολα ο Ρότζερ Φέντερερ έδειξε την ποιότητά του στο γρασίδι και έφτασε στον 79ο τίτλο της καριέρας του!

Ο Νο.4 τενίστας στον κόσμο κέρδισε 7-6(2), 7-6(3) τον 30χρονο Κολομβιανό (Νο.69) σε περίπου 1.5 ώρα και πάει στο Γουίμπλεντον με το 14ο τρόπαιο στην πράσινη επιφάνεια. Μακράν ο πιο επιτυχημένος τενίστας στο χορτάρι... Και φυσικά ο βασιλιάς του Χάλε, αφού μετράει επτά κούπες στη γερμανική πόλη. Μόνο στο Γουίμπλεντον έχει κερδίσει τόσες φορές...

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως φαίνεται και από το σκορ. Ο Φεντ είχε τις ευκαιρίες του για να καθαρίσει πιο άνετα το ματς, όμως ο αριστερόχειρας αντίπαλός του ήταν πάντα έτοιμος για να... εξουδετερώσει τους κινδύνους. Έτσι, όταν ο Ρότζερ σέρβιρε στο 5-3 του πρώτου σετ για να πάρει το προβάδισμα, ο Φάγια απάντησε με μπρέικ και τελικά οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Φέντερερ, όμως, ήταν ασυναγώνιστος και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Με φόρα μπήκε στο δεύτερο σετ ο Ελβετός και έσπασε κατευθείαν το σερβίς του Φάγια. Ο Κολομβιανός, ωστόσο, πάλι στάθηκε όρθιος, ισοφάρισε σε 1-1 και δεν επέτρεψε στη συνέχεια στον Φέντερερ να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αναπόφευκτα οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν πάλι στο τάι μπρέικ, όπου ο Ρότζερ ήταν... βράχος και δεν άφησε τον Φάγια να πάρει ανάσα!

Κράτησε, λοιπόν, τα σκήπτρα στο Χάλε, πανηγύρισε τον δεύτερο φετινό του τίτλο και πλέον μπορεί να σκέφτεται το Γουίμπλεντον. Πρώτα, βέβαια, έχει τον τελικό του διπλού. Παρέα με τον Μάρκο Κιουντινέλι και κόντρα στους Μπέγκεμαν/Νολ θα προσπαθήσει να... στριμώξει άλλη μια κούπα στις αποσκευές του!

 

Τελευταία Νέα