Πεντάστερη Σαράποβα! (vids+pics)

Gazzetta team
Πεντάστερη Σαράποβα! (vids+pics)

bet365

Δεν γίνεται να μην της βγάλεις το καπέλο... Με ψυχωμένη εμφάνιση κόντρα στην εκπληκτική Σιμόνα Χάλεπ, η Μαρία Σαράποβα κατέκτησε στο Παρίσι τον πέμπτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της!

Η Μάσα επικράτησε με 6-4, 6-7(5), 6-4 της 22χρονης Ρουμάνας, που δεν μπόρεσε να γράψει ιστορία στην πρώτη συμμετοχή της σε major τελικό! Έχει, όμως, όλο τον χρόνο μπροστά της και όλα τα προσόντα για να γράψει... πολλές σελίδες ιστορίας...

Ήταν ένα φοβερό ματς διάρκειας 3 ωρών και χωρίς υπερβολή καμία από τις δύο κοπέλες δεν άξιζε να χάσει! Η Σαράποβα, ωστόσο, πιο έμπειρη, ανέβασε ταχύτητα στο φινάλε και έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι γεννημένη νικήτρια... Τίτλος Νο.32 για την 27χρονη Ρωσίδα, που μπορεί να έχει τα πάντα στη ζωή της αλλά η φλόγα μέσα της δεν σβήνει...

Η Σιμόνα έφερε τη Σαράποβα στα... όριά της, με αποτελέσμα να παιχτεί υπέροχο τένις και στο τέλος να κερδίσει η τενίστρια με τα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα... Η Χάλεπ φεύγει από το Παρίσι χωρίς τρόπαιο στις αποσκευές της, όμως είναι δεδομένο ότι δεν θα είναι η μοναδική της ευκαιρία για κατάκτηση major... Τη Δευτέρα ανεβαίνει στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και πάει φουλ για κορυφή!

Η Χάλεπ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0, όμως η Σαράποβα γρήγορα βρήκε ρυθμό και ήρθε ξανά η ισορροπία. Η Ρουμάνα προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, κατάφερνε να ανοίγει τους χώρους όπως συνηθίζει, αλλά έβρισκε μπροστά της... τείχος. Η Μάσα έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και τελικά κατάφερε να κάνει το μπρέικ στο έκτο γκέιμ (4-2) και να βρεθεί να σερβίρει στο 5-3 για το σετ. Το αίσθημα... αυτοσυντήρησης λειτούργησε για τη Χάλεπ, που έμεινε όρθια στο σημείο αυτό αλλά λύγισε στο επόμενο γκέιμ.

Στο δεύτερο σετ η Χάλεπ βρήκε τον τρόπο να αντέχει στα ράλι και να οδηγεί τη Σαράποβα στο λάθος. Έμεινε πίσω με μπρέικ στο ξεκίνημα, όμως είχε την άμεση απάντηση και οι δύο τενίστριες πήγαν χέρι χέρι ως το 4-4. Η Χάλεπ έσπασε στο σημείο αυτό το σερβίς της αντιπάλου της και πήρε τις μπάλες για την ισοφάριση, αλλά δεν άντεξε το βάρος. Το ίδιο έγινε και στο 6-5, μετά το δεύτερο σερί μπρέικ της, οπότε οι δύο κοπέλες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Η Μάσα προηγήθηκε με 5-3, φτάνοντας δύο πόντους μακριά από τη νίκη, όμως η Σιμόνα έφερε τα πάνω κάτω και το ματς ξεκίνησε από την αρχή...

Η Σαράποβα έκανε μπρέικ και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα στα αποδυτήρια, όμως πλήρωσε την αστάθειά της στο σερβίς στο αμέσως επόμενο γκέιμ και έγινε το 1-1. Νέο μπρέικ της Ρωσίδας στο πέμπτο γκέιμ (3-2), αλλά η Σιμόνα και πάλι έμεινε ζωντανή στη συνέχεια (4-4). Τη βοήθησαν και δύο double fault της Σαράποβα, που υπέπεσε συνολικά σε 12! Τότε, όμως, μίλησε η καρδιά της Μάσα.... Με δύο εκπληκτικά γκέιμ, έφτασε βιαστικά στο 6-4 και πανηγύρισε έξαλλα τον δεύτερο τίτλο της στο Παρίσι!

Σαφώς πιο επιθετική η Σαράποβα είχε 46 winner και 52 αβίαστα λάθη, ενώ η Σιμόνα είχε 20 και 21 αντίστοιχα. Προβλήματα στο δεύτερο σερβίς τους αντιμετώπισαν και οι δύο αθλήτριες με 17/41 πόντους (39%) για τη Ρωσίδα και 12/40 (30%) για τη Ρουμάνα. Να σημειώσουμε ακόμα ότι με τη νίκη αυτή η Μαρία ανεβαίνει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης και περνάει στην πρώτη θέση του WTA Race. Μέχρι το τέλος της σεζόν έχει να υπερασπιστεί... κάτι παραπάνω από 100 βαθμούς, άρα δείχνει πολύ απειλητική στα rankings!

Συγκινημένες και οι δύο

"Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα", δήλωσε η μεγάλη νικήτρια που πήρε το τρόπαιο από τα χέρια της Κρις Έβερτ. "Ήταν ένα τρόπαιο που ήθελα από μικρή και τώρα έχω δύο. Είναι πολύ συγκινητικό. Ποτέ δεν περίμενα ότι στα 27 μου θα έχω περισσότερα Ρολάν Γκαρός από κάθε άλλο Grand Slam. Ήταν ο πιο δύσκολός μου τελικός. Η Σιμόνα έπαιξε απίστευτα".

Συγκινημένη ήταν και η φιναλίστ... "Είναι ο πρώτος μου τελικός Grand Slam και θα είναι ξεχωριστός για όλη μου τη ζωή. Συγχαρητήρια στη Μαρία, το άξιζε. Της εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον. Ήταν δύο απίστευτες εβδομάδες και σας ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ και τον κόσμο στη Ρουμανία για τη στήριξη".

 

Τελευταία Νέα