Ράφα-Νόλε για κούπα και κορυφή!

Gazzetta team
Ράφα-Νόλε για κούπα και κορυφή!

bet365

Φανταστικός κόντρα στον Άντι Μάρεϊ ο Ράφα Ναδάλ, πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και θα μονομαχήσει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τον τίτλο και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Με σύμμαχο τον... ήλιο του Παρισιού ο απίθανος Ισπανός ισοπέδωσε τον αντίπαλό του επικρατώντας με 6-3, 6-2, 6-1 σε 100 λεπτά και θα διεκδικήσει το ένατο (!) τρόπαιο στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο 27χρονος Βρετανός επέστρεψε μετά από αρκετούς μήνες σε τοπ επίπεδο, ωστόσο ακόμα και έτσι ήταν αδύνατον να χτυπήσει τον... αχτύπητο στο Ρολάν Γκαρός Ράφα. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο θα βρει την Κυριακή (8/6-16.00) απέναντί του τον Τζόκερ για 42η φορά στην καριέρα του (22-19 υπέρ του το head to head) και θα προσπαθήσει να πάρει τον 14ο major τίτλο του. Αλλιώς... αντίο κορυφή!

Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν το top spin forehand αλλά και το σερβίς του Ράφα, όμως δεν ήταν μόνο θέμα... ζέστης. Ο Ναδάλ έχει βρει έτσι κι αλλιώς τον εαυτό του στο χώμα και όσο και αν ο Νόλε καίγεται για το Career Grand Slam, o τενίστας από τη Μαγιόρκα δεν θα αφήσει εύκολα το... βασίλειό του. Εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Άντι, που η αλήθεια είναι πως δεν πίστεψε ποτέ στη νίκη.

Στάθηκε αδύνατον να ελέγξει τα νεύρα του, ενώ έχανε διαρκώς την αυτοσυγκέντρωσή του. Σε κρίσιμους πόντους, μάλιστα, άφησε το αεροπλάνο με την κάμερα πάνω από το γηπεδο να του αποσπάσει την προσοχή! Δεν λέμε ότι είχε τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη από αυτόν τον Ράφα, όμως θα μπορούσε να ήταν πιο ανταγωνιστικός και να μην αφεθεί στη μοίρα του... Η επιστροφή του στην... κεντρική σκηνή του τένις, πάντως, θα επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα, όταν θα δει τον εαυτό του να ανεβαίνει τρεις θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ράφα κατάφερε να κάνει μπρέικ νωρίς σε κάθε σετ και να φτάσει χωρίς... προβληματισμούς στον 20ο major τελικό στην καριέρα του, από τη στιγμή που στο δικό του σερβίς ήταν απλά ασυναγώνιστος. Κέρδισε 41/45 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του (91%), εξαπέλυσε 24 winner, ενώ υπέπεσε σε 15 αβίαστα λάθη. Την ίδια ώρα ο Μάρεϊ είχε 22/35 (63%), 11 και 26 αντίστοιχα.

Ράφα-Νόλε, λοιπόν, την Κυριακή σε ριπλέι του τελικού του 2012 και ο Σέρβος θα προσπαθήσει να γίνει μόλις ο δεύτερος τενίστας μετά τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009), που κερδίζει τον Ισπανό στο Ρολάν Γκαρός (65-1 το ρεκόρ του!). Οι δύο σούπερ αθλητές έχουν συναντηθεί 11 φορές σε major και ο Ναδάλ έχει πετύχει 8 νίκες, όμως στους τελικούς υπάρχει απόλυτη ισορροπία (3-3).

Ο Τζόκοβιτς, βέβαια, έχει κερδίσει τέσσερις σερί φορές τον αντίπαλό του και δεν ξέρουμε πόσο μπορεί το γεγονός αυτό να "παίξει" με το μυαλό του Ράφα. Ήταν, μάλιστα, όλοι τελικοί διοργανώσεων με πιο πρόσφατο το ραντεβού της Ρώμης, όπου ο Νόλε είχε επικρατήσει με ανατροπή... Να αναφέρουμε, πάντως, ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ηλιοφάνεια, αλλά και βροχή την Κυριακή στο Παρίσι!

 

Τελευταία Νέα