Όλα ή τίποτα στην Κυψέλη

Όλα ή τίποτα στην Κυψέλη

Gazzetta team
Όλα ή τίποτα στην Κυψέλη

bet365

Τελευταία πράξη για φέτος στην Α1 χάντμπολ των ανδρών με την ΑΕΚ και τον Διομήδη να διεκδικούν την Παρασκευή (30/5) τον τίτλο του πρωταθλητή στην Κυψέλη, στον τρίτο και τελευταίο τελικό.

Όλα ή τίποτα από τις δύο φιναλίστ, που έφτασαν πανάξια ως το τέλος και έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για το τρόπαιο. Ίσως η Ένωση βρίσκεται ένα… κλικ παραπάνω, δεδομένου ότι θα έχει στο πλευρό της τους φιλάθλους της, στην προσπάθεια που θα κάνει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της.

Όλα αυτά, βέβαια, μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του ισχυρού άνδρα του τμήματος, Δημήτρη Λαζόπουλου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Μπορεί οι τελευταίες εξελίξεις να επηρεάσουν παίκτες και τεχνικό τιμ, όμως, η ομάδα, έτσι κι αλλιώς, έχει μάθει στα δύσκολα, όπως απέδειξε και πέρυσι με το νταμπλ, ενώ βρισκόταν ένα βήμα πριν από τη διάλυση.

Ο Διομήδης από την άλλη, έχοντας επιδείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στους δύο τελικούς είναι σίγουρο ότι θα κυνηγήσει το ματς. Χαρακτηριστικά ήταν άλλωστε τα λόγια του Χάρη Μάλλιου, ο οποίος και στους δύο αγώνες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «λύκους», τονίζοντας ότι όλοι «θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας».

Αναμένεται λοιπόν «μάχη» μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Για τους φίλους της Ένωσης, όπως ανακοινώθηκε από την Ερασιτεχνική μία μέρα νωρίτερα, περίπου 1000 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από την εξέδρα τον τελικό, κυρίως οι κάτοχοι διαρκείας και όσοι προμηθευτούν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης από τα γραφεία της.

Αμφίβολος ο Ζούγιοβιτς

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σέρβος πλέι μέικερ της ΑΕΚ Πέταρ Ζούγιοβιτς έχει υποστεί από τον τραυματισμό του στον 2ο τελικό, αιμάτωμα στο μάτι και δεν προπονήθηκε. Η παρουσία του είναι ιδιαιτέρως αμφίβολη. Από την άλλη πλευρά ο πίβοτ του Διομήδη Μπάμπης Ανανιάδης ακολούθησε το πρόγραμμα της προπόνησης και φαίνεται πως ξεπερνάει το μικρό διάστρεμμα που είχε στο πόδι του

«Είμαστε φαβορί»

Για μια ακόμα φορά ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης επεσήμανε ότι η ομάδα του είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου: «Όλα θα μετρήσουν αύριο. Ψυχολογία, φυσική κατάσταση, αγωνιστικότητα, καθαρό μυαλό. Στα χαρτιά είμαστε το φαβορί. Υπάρχει άγχος, όπως είναι φυσιολογικό. Παίζεται ένας τίτλος και είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις στο παιχνίδι».

«Να ανατρέψουμε τα προγνωστικά»

Ο δεξιός εξτρέμ του Διομήδη Νίκος Σαμαράς είπε από την πλευρά του: «Είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Ότι έχουμε να δώσουμε είναι σε αυτό το ματς. Εμείς δεν έχουμε το άγχος. Το φαβορί είναι η ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Ψυχολογικά και αγωνιστικά είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 20:00 στο κλειστό της Κυψέλης και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ TV.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα