Η «υποβάθμιση» του Ναδάλ

Η «υποβάθμιση» του Ναδάλ

bet365

Χωρίς απρόοπτα ξεκίνησε χθες το Ρολάν Γκαρός, αλλά μια μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στο... πρόγραμμα της δεύτερης μέρας.

Ο Ράφα Ναδάλ, οκτώ φορές νικητής της διοργάνωσης, δεν θα παίξει σήμερα (16.00) στο κεντρικό κορτ (Philippe Chatrier), αλλά στο δεύτερο τη τάξει κορτ, το Suzanne Lenglen! Όχι και η καλύτερη υποδοχή για τον βασιλιά του χωμάτινου Grand Slam... Και μην πείτε ότι είναι θέμα αντιπάλου, διότι ναι μεν ο Αμερικανός Ρόμπι Τζινέπρι (Νο.279) είναι θεωρητικά εύκολο εμπόδιο για τον Ράφα, αλλά το ίδιο είναι ο Ζοάο Σόουζα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Λούκας Λάτσκο για τον Ρότζερ Φέντερερ!

"Είναι πολύ παράξενο", σχολίασε σχετικά ο Αμερικανός Τζον Ίσνερ, Νο.11 στον κόσμο. "Πόσες φορές πρέπει να κερδίσει το τουρνουά ο άνθρωπος για να έχει ήταν ευκαιρία να δώσει το πρώτο του ματς στο Chatrier; Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον Σταν (Βαβρίνκα), θα περίμενες ότι εκείνος θα πήγαινε πέρα δώθε". Ο Βαβρίνκα, πάντως, έχει αρκετά δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στον Γκιγιέρμο Γκαρθία Λόπεθ.

"Το Αυστραλιανό, το Γουίμπλεντον και αυτό το τουρνουά έχουν δύο γιγαντιαία κορτ, οπότε βλέπεις μεγάλους παίκτες να πηγαίνουν από το ένα στο άλλο", είπε ο Σαμ Κουέρι, Νο.67. "Εμένα δεν με επηρεάζει. Δεν με νοιάζει και αμφιβάλλω αν νοιάζει και αυτόν".

Ούτε ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά φάνηκε να εκπλήσσεται. "Είναι μεγάλο κορτ, υπάρχει η τηλεόραση, οπότε μπορείς να το βάλεις οπουδήποτε. Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα εκείνος".

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ωστόσο, ήταν πιο επιθετική. "Είναι γελοίο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τον Νόβακ και τον Σταν". Ο Μπραντ Γκίλμπερτ, από την άλλη, ήταν πιο... χαμηλών τόνων. "Είναι πολύ παράξενο, όμως μάλλον περιμένουν εύκολη νίκη του, άρα θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ματς σε αυτό το κορτ. Είναι το μόνο που μπορώ να υποθέσω". Κάποιοι άλλοι, πάντως, εξέφρασαν την άποψη ότι η απόφαση έχει να κάνει με την όχι και τόσο μεγάλη συμπάθεια των Γάλλων προς τον Ναδάλ...

 

Τελευταία Νέα