Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6

Gazzetta team
Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι κορυφής με 8-6 κόντρα στη Βουλιαγμένη, δεν μπόρεσε ωστόσο να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα, με τον ΝΟΒ να παίρνει την πρωτιά παρά την ήττα.

Μεγάλο ματς στον Πειραιά για την 13η αγωνιστική της Α1 πόλο των γυναικών, που έγινε παρουσία του προέδρου του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, της ανδρικής ομάδας αλλά και πολλών φιλάθλων. Οι ερυθρόλευκες ήθελαν νίκη με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, μετά το 11-8 του πρώτου γύρου, για να αποκτήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και έδειχναν να βρίσκονται πολύ κοντά, όμως η Τσουκαλά είχε διαφορετική άποψη, κάνοντας τη διαφορά στο φινάλε.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και 3-2 μπόρεσαν σύντομα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση περνώντας μπροστά λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου με 4-3, χωρίς να χάσουν από εκεί κι έπειτα το προβάδισμά τους. Βασικός στόχος εκτός φυσικά της νίκης ήταν να καλυφθεί και η διαφορά των τριών τερμάτων του πρώτου αγώνα και όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός έδειχνε να το καταφέρνει.

Με την Ασημάκη να είναι καλά κλεισμένη οι ερυθρόλευκες πήραν δύο φορές το προβάδισμα που ήθελαν με 7-3 και 8-4 λίγο πριν από το φινάλε, η Τσουκαλά ήταν όμως εκείνη που δήλωσε παρούσα, υπενθυμίζοντας σε όλους ποια είναι η πρωταθλήτρια ομάδα. Με τρία δικά της τέρματα, σε σύνολο τεσσάρων και το τελευταίο με πέναλτι στο φινάλε, η Βουλιαγμένη μείωσε από 7-3 σε 8-6 και παρότι έχασε το αήττητο σερί κράτησε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ που της δίνει το πάνω χέρι στην υπόθεση του τίτλου.

Η ομάδα βραβεύθηκε μετά το τέλος του ματς από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση του LEN Trophy, ενώ τιμητική πλακέτα δόθηκε στην αρχηγό Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία δήλωσε: «Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, ευχαριστούμε την διοίκηση του Ερασιτέχνη που είναι πάντα κοντά μας και ευχαριστούμε τον κ. Μαρινάκη για την βράβευση. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Υποσχόμαστε θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το Πρωτάθλημα και να κλείσουμε με σπουδαίο τρόπο τη χρονιά».

Παυλίδης: «Αν παίζουμε έτσι θα το πάρουμε»

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη ο αγώνας, δείχνοντας παρόλα αυτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των αθλητριών του, εν όψει της συνέχειας. «Μόλις 6 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος απωλέσαμε το πλεονέκτημα έδρας στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή καλείται να παίξει με μειονέκτημα έδρας. Έδρες όμως δεν υπάρχουν στο πόλο ούτε στην Βουλιαγμένη ούτε στον Ολυμπιακό. Αν παίξουμε όπως σήμερα θα πάρουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης Κώστας Δήμου, υποστήριξε: «Η Βουλιαγμένη θα πάρει το πρωτάθλημα αν την αφήσουνε να παίξει όπως μπορεί αυτή να παίξει. Στον σημερινό αγώνα δεν μας αφήσανε. Ενώ κερδίζαμε στην αρχή, δεν μας άφησαν να διευρύνουμε την διαφορά στο σκορ. Παρασυρθήκαμε και δεν παίξαμε καλά στην συνέχεια, αλλά πιστεύω πως έχουμε πολύ καλή ομάδα που μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Έδρες δεν υπάρχουν στο πόλο. Όμως για τον Ολυμπιακό είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι το «Καπαγέρωφ» μαζεύει αρκετό κόσμο».

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-1, 1-0, 3-3
Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ. 1, Πλευρίτου Β., Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου Μ., Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Γκούζουλα, Βασιλακοπούλου Α.
Βουλιαγμένη (Κώστας Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Ντάσιου, Πρωτοπαπά, Ξενάκη, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Ζοφώλη, Μαυρωτά Μ., Μαυρωτά Ιφ.
Διαιτητές: Σταυρόπουλος, Μπιράκης
Αλυτάρχης: Νίκος Λούτας

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 8-6
Ηρακλής-Τρίτων Αμαρουσίου 14-5
Γλυφάδα-Εθνικός 6-5
Νηρέας Χαλανδρίου-Ρέθυμνο 2-11

Η Βαθμολογία (Σε 13 αγώνες)
1.Βουλιαγμένη (196-68) 36
2.Ολυμπιακός (206-61) 36
3.Ηρακλής (119-106) 26
4. Γλυφάδα (96-111) 19
5.Ρέθμυνο (93-141) 15
6.Εθνικός (90-118) 13
7.Τρίτων Αμαρουσίου (73-153) 9
8.Νηρέας Χαλανδρίου (44-159) 0

Η Επόμενη αγωνιστική (14η, 3/5)
ΝΟ Ρεθύμνου – ΑΝΟ Γλυφάδας
Τρίτων Αμαρουσίου – Νηρέας Χαλανδρίου
ΝΟ Βουλιαγμένης – Ηρακλής
Εθνικός Πειραιά – Ολυμπιακός

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα