Βελτιωμένος ο Ναδάλ

Gazzetta team
Βελτιωμένος ο Ναδάλ

bet365

Αρχίζει να βρίσκει ρυθμό ο Ράφα Ναδάλ! Ο 27χρονος Ισπανός έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Barcelona Open και οδεύει προς συνέχιση της... βασιλείας του στη διοργάνωση (ΑΤΡ 500).

Ο αριστερόχειρας τενίστας κέρδισε 6-3, 6-3 τον Ιβάν Ντόντιγκ (Νο.37) σε 83 λεπτά και πέρασε στα προημιτελικά του τουρνουά. Δεν είναι ακόμα ο... γνωστός Ράφα του χώματος, όμως φανέρωσε σημάδια βελτίωσης και αυτό σίγουρα θα του δώσει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Δεν κινδύνεψε, βέβαια, σε καμία περίπτωση από τον έμπειρο Κροάτη και το δείγμα ίσως να μην είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό, όμως όπως και να έχει οι νίκες είναι φάρμακο για τον... προβληματισμένο με τον εαυτό του Ισπανό. Ήταν, μάλιστα, η 41η συνεχόμενη επιτυχία του στην πρωτέυουσα της Καταλωνίας.

Το επόμενο εμπόδιό του είναι σαφώς πιο υψηλό... Αντίπαλός του στην οκτάδα θα είναι ο συμπατριώτης του Νικολάς Αλμάγρο (Νο.6), που έδειξε τη δύναμή του στο χώμα κερδίζοντας τον Φερνάντο Βερδάσκο (Νο.11) με 6-3, 6-3.

Μεγάλη νίκη πήρε σε ένα... ατελείωτο ματς ο Μάριν Τσίλιτς (Νο.12). Ο 25χρονος Κροάτης λύγισε τον Τόμι Ρομπρέδο (Νο.5) με 7-5, 6-7(3), 7-6(5) σε 2 ώρες και 46 λεπτά και έκλεισε πολύ ενδιαφέρον ραντεβού με τον Κέι Νισικόρι (Νο.4), που άφησε έξω με 6-0, 6-4 τον Αντρέι Γκολούμπεφ.

Συνεπής ήταν και ο Έρνεστς Γκούλμπις (Νο.9), ο οποίος απέκλεισε με 7-5, 6-1 τον Αλμπέρτ Μοντανιές. Ο εκρηκτικός Λετονός θα συναντήσει στα προημιτελικά τον Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι, δήμιο του Νταβίντ Φερέρ, που ξεπέρασε με 6-4, 6-2 το εμπόδιο του Ινίγκο Θερβάντες.

Πρόκριση και για τον Φίλιπ Κολσράιμπερ (Νο.10), αφού κέρδισε 7-5, 6-3 τον Γιούργκεν Μέλτζερ. Ο 30χρονος Γερμανός θα παίξει τώρα με τον Σαντιάγο Χιράλντο, που έμεινε όρθιος στο... θρίλερ απέναντι στον ανερχόμενο Αυστριακό Ντόμινικ Τιέμ, επικρατώντας με 4-6, 6-4, 7-5.

 

Τελευταία Νέα